Movistar haalt Zwitserse belofte Johan Jacobs binnen
foto: Cor Vos
vrijdag 16 augustus 2019 om 09:58

Movistar haalt Zwitserse belofte Johan Jacobs binnen

Movistar heeft een verrassende transfer weten af te ronden. De Spaanse WorldTour-ploeg heeft zich namelijk versterkt met de Zwitserse belofte Johan Jacobs. De 22-jarige renner eindigde dit jaar als tweede in de beloftenversie van Parijs-Roubaix. Jacobs – die ook actief is als veldrijder – koerst nu nog voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal.

De transfer van Jacobs is opvallend, aangezien Movistar zich voornamelijk richt op rondewerk. De Zwitser heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van manager Eusebio Unzué. Jacobs timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg als wegwielrenner, maar heeft ook al successen mogen vieren als veldrijder.

Zo werd hij drie keer Zwitsers kampioen op de crossfiets, twee keer bij de junioren en eenmaal bij de beloften. Verder wist hij in het seizoen 2014-2015 de bronzen medaille te veroveren op het EK in het Duitse Lorsch. Op de weg werd hij dit jaar dus tweede in de U23-versie van Parijs-Roubaix, achter het Britse multitalent Tom Pidcock.

Verder werd hij zevende in de Ronde van Vlaanderen en derde in de slotetappe van de Tour de Normandie. Jacobs is op dit moment actief in de Tour de l’Avenir. Voor Movistar is het alweer de zevende aanwinst voor 2019, na het eerdere binnenhalen van Enric Mas, Einer Rubio, Gabriel Cullaigh, Inigo Elosegui, Davide Villella en Dario Cataldo.


Overzicht: Wielertransfers 2020 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.