Muur van Geraardsbergen ontbreekt in Ronde van Vlaanderen 2020

vrijdag 12 juni 2020 om 18:41
Muur van Geraardsbergen ontbreekt in Ronde van Vlaanderen 2020

foto: Cor Vos (archief)

De Muur van Geraardsbergen is onlosmakelijk verbonden met de Ronde van Vlaanderen, maar de steile kasseienklim zal dit jaar geen deel uitmaken van ‘Vlaanderens Mooiste.’ Dat laat organisator Flanders Classics weten in een persbericht.

Met De Brabantse Pijl (7 oktober), Gent-Wevelgem (11 oktober), de Scheldeprijs (14 oktober) en tot slot de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) staan er nog vier klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. De organisatie heeft besloten om de parcoursen wat te wijzigen en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender die de teams te wachten staat.

Ronde van Vlaanderen
Voor zowel de Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs als de Ronde van Vlaanderen gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven. We beginnen met de Ronde van Vlaanderen, waar de Muur van Geraardsbergen dus ontbreekt in het parcours.

De finale blijft ongewijzigd met onder meer de gevreesde Koppenberg en het inmiddels bekende duo Oude Kwaremont en Paterberg. Het schrappen van wedstrijdkilometers gebeurt na de eerste beklimming van de Oude Kwaremont, waardoor Tenbosse en de Muur voor dit jaar verdwijnen en de Valkenberg in het parcours komt.

Scheldeprijs start in Terneuzen
Flanders Classics heeft verder besloten om in de manneneditie van Gent-Wevelgem de passage over Frans grondgebied volledig te schrappen. Daardoor verdwijnen er ook enkele hellingen, zoals de Catsberg, Zwarte Berg en Vert Mont. Om de wedstrijd toch van de nodige schifting te voorzien, wordt daarom een extra passage op de Kemmelberg in het parcours opgenomen. Ook de Plugstreets en de Moeren blijven deel van het wedstrijdverhaal.

De Scheldeprijs trekt zoals voorzien over de grens naar Nederland en gaat dus alsnog van start in Terneuzen. Wat wel zal veranderen is de passage door Zeeland, die voor deze editie licht gewijzigd wordt. Vervolgens zet het peloton koers richting Schoten voor de klassieke finale met drie lokale rondes. Aan het einde van de derde plaatselijke lus wacht de finish op de Churchilllaan.

De finale van de Brabantse Pijl blijft tot slot ongewijzigd met de beklimmingen van Hagaard, Hertstraat, Holstheide en Schavei. Wel zullen de mannen dit jaar één lokale ronde afwerken in en rond Beersel, inclusief beklimmingen van de Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.