Nacer Bouhanni breekt halswervel bij val in Ronde van Turkije
foto: Cor Vos
dinsdag 12 april 2022 om 08:17

Nacer Bouhanni breekt halswervel bij val in Ronde van Turkije

Nacer Bouhanni is niet ongeschonden uit de tweede etappe van de Ronde van Turkije gekomen. De Franse spurter was betrokken bij de val waarbij meerdere renners op een voetganger botsten, en brak daarbij een halswervel.

Bouhanni was met nog 61 kilometer te gaan, betrokken bij een val. Een voetganger dook plots op op het parcours en meerdere renners konden die persoon niet ontwijken. De Franse sprinter van Arkéa Samsic kwam ongelukkig neer en kon de wedstrijd niet voortzetten. Na de val werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd.

Daar bracht onderzoek een breuk van de eerste halswervel aan het licht. Bouhanni is behandeld in het ziekenhuis van Izmir en reist spoedig terug naar Frankrijk voor verdere behandeling.

Ook Ledanois staakt de strijd
De ploeg van Arkéa Samsic liep echter meer schade op. Kévin Ledanois verschijnt niet meer aan de start van de derde etappe. De snelle Fransman was bij dezelfde val als Bouhanni betrokken en liep een verwonding aan zijn linkerknie op. Ook kampt hij met pijn aan zijn borstwervelkolom. Hij wordt binnenkort eveneens naar Frankrijk gerepatrieerd.

Ook de broers Nairo en Dayer Quintana hielden verwondingen over aan de tweede etappe, maar kunnen de strijd wel verder zetten. Nairo Quintana liep bij een val op 3,4 kilometer van de streep zware verwondingen aan zijn linkerzijde en de rug op. Zijn drie jaar jongere broer heeft last van verschillende schaafwonden.

Geef een reactie