Nacer Bouhanni: “Het is moeilijk om deze beslissing te accepteren”
foto: LaPresse - Fabio Ferrari
woensdag 4 juli 2018 om 18:09

Nacer Bouhanni: “Het is moeilijk om deze beslissing te accepteren”

Nacer Bouhanni is ’teleurgesteld en erg ongelukkig’ nadat hij door zijn ploeg Cofidis buiten de selectie voor de Tour de France is gelaten. Dat zegt hij in een interview met de Franse sportkrant l’Équipe.

“Hoewel ik mentaal sterk ben, is het erg moeilijk om deze beslissing te accepteren. Ik ga er altijd honderd procent voor, maar mentaal wordt het steeds moeilijker voor me”, zegt de 27-jarige sprinter. De Fransman leeft al enige tijd in onmin met teammanager Cédric Vasseur. Hij nam al drie keer eerder deel aan de Tour, maar wist er nog nooit een etappe te winnen.

Bouhanni wijt de problemen aan slechte communicatie vanuit het teammanagement, met name Vasseur. “Bij Cofidis kan ik niet met veel mensen praten. Het zijn vooral gesprekken per e-mail. Ik zou graag willen weten wat er van me wordt verwacht en dat die dingen me rechtstreeks worden verteld”, gaat hij verder. “Ik ken Cédric nauwelijks, en hij kent mij amper. Ik heb sinds december nooit echt meer met hem gesproken.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 18:13
Als dat zo is, dat hij hem sinds december alleen maar via de mail spreekt is de teambuilding inderdaad ver te zoeken.
Bouhanni heeft natuurlijk zijn nukken, maar hier heeft hij wel een punt denk ik.
Leiding geven aan een team doe je niet via de mail.
4 juli 2018 18:20
Vasseur communiceert liever via de media kennelijk.
4 juli 2018 18:30
Bouhanni lijkt hier een genuanceerd verhaal te willen brengen, maar schiet zichzelf meerdere malen in de voet.
Kan hard fietsen, maar mist zelfreflectie. Krijg ook de indruk dat hij mentaal sterk verwisseld met dat hij zich niet de les laat wijzen.
Misschien toch eens tijd om volwassen te worden
4 juli 2018 18:52
Het is simpel. Bouhanni is ,lastig en einde contract. Is veel te duur voor de prestaties die hij heeft geleverd. En ze hebben een nieuw jong talent die veel goedkoper is voor de ploeg. Zo werkt dat nu eenmaal. Kwestie van vraag en aanbod.
4 juli 2018 19:16
Ach, hij slaat zich er wel doorheen.
4 juli 2018 19:24
@chefSpijker. Bouhanni zelf ook blijkbaar.
Maar goed, altijd lastig in te schatten wie nu wat te verwijten valt. Zal van beide kanten wel zijn.
4 juli 2018 19:42
Het is altijd moeilijk te accepteren en nooit zijn schuld. Begon al met MSR dit jaar en eindigde 2 weken geleden toen hij zijn teamgenoot klopte ipv aan te trekken.
4 juli 2018 19:52
@Deoudjes
Bouhanni is niet einde contract. Zijn huidige contract loopt nog tot en met volgend jaar.
4 juli 2018 20:03
Bouhanni is een ettertje, team orders bestaan niet voor hem. Goed dat die er niet bij is! Succes Laporte!!!!
4 juli 2018 21:11
Toch wel apart hoe dit allemaal gaat. Bouhanni is misschien wel een vervelend ventje maar het is nooit goed als dit soort zaken via de media gespeeld worden. Dan weet je wel dat het niet goed zit in een ploeg en dat een goede samenwerking en teamspirit ver te zoeken zijn.
Contract wordt ontbonden aan het einde van het seizoen en hij vertrekt naar een andere Franse ploeg neem ik toch aan.
4 juli 2018 22:01
Vraag me toch steeds af of Bouhanni wel helemaal eerlijk is. De leiding van Cofidis weet ook dat een Bouhanni in vorm ze een groot aantal overwinningen schenkt. Hij kan samen met Demare de beste sprinters van Frankrijk zijn en daarmee een uithangbord voor de ploeg. Waarom zou de ploeg, die WT ambitie heeft, hem daarom bewust dwars gaan zitten? Winnen ze helemaal niks mee. Ik vrees dat het probleem bij Bouhanni in zijn mentale weerbaarheid zit. Als hij niet lekker in zijn vel zit maakt hij niks waar en presteert hij belabberd slecht. Kritiek kan hij slecht tegen waardoor hij telkens in een neerwaartse spiraal blijft hangen. Dit is de 2e Franse ploeg waar hetzelfde met hem gebeurd. Aan wie ligt het dan?
4 juli 2018 22:11
Vasseur is ook maar in die ‘manager’ rol gesukkeld omdat hii kind van de streek is... als hij niet om kan met een moeilijk karakter weten we meteen ook hoe zwaar hij weegt op die post...
4 juli 2018 23:01
Ik zeg niet dat Bouhani hier onschuldig is, maar Cofidis is gewoon een bar slecht team met slecht management. Vasseur maakt liever zijn kopman kapot in de media dan hem rechtstreeks aan te spreken.
5 juli 2018 09:27
Als je veel te dure kopman niet functioneert stuur je wag mailtjes of ga je naar de krant. Ik las gisteren dat cofidis het beste Franse team wil zijn. Dan mogen ze wel eens serieuze begeleiding gaan bieden. Vacansoleil en roompot lijken nog professioneler dan dit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.