Napolitano schenkt Accent-Wanty de zege in West-Vlaanderen
zaterdag 2 maart 2013 om 16:50

Napolitano schenkt Accent-Wanty de zege in West-Vlaanderen

Napolitano Danilo

foto: Sirotti

Danilo Napolitano heeft zijn eerste zege in de kleuren van Accent-Wanty behaald. De kloeke Italiaan was in de tweede rit van de Driedaagse van West-Vlaanderen de snelste in een massasprint. De dichtste ereplaatsen werden opgeëist door Tom Van Asbroek (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Barry Markus (Vacansoleil-DCM). Topfavoriet Mark Cavendish speelde geen rol in de sprint en eindigde buiten de top 10, zijn ploegmaat Kristof Vandewalle wist wel de leiderstrui te behouden.

Na een snel eerste wedstrijduur wisten Jelle Wallays, James Vanlandschoot en Christoph Pfingsten te ontsnappen. Ver uitlopen bleek niet mogelijk, want het Omega Pharma-Quick Step van favoriet Mark Cavendish hield het verschil erg klein, in de hoop zo met een sprint te eindigen. Het team slaagde in haar opzet door de vluchters terug te grijpen, maar de sprint zelf verliep niet zoals verwacht.

Ex-wereldkampioen Cavendish kwam er niet aan te pas. De Brit kon door een slechte positionering niet eens meesprinten. De outsiders kregen vervolgens de kans om de overwinning te grijpen, en die liet Danilo Napolitano niet liggen. De Italiaan – die in zijn eerste jaar bij Accent-Wanty rijdt – bleek duidelijk de snelste in Harelbeke. Morgen krijgt Cavendish in de slotrit een laatste kans op ritwinst.

Driedaagse van West-Vlaanderen 2013 (2.1)
Uitslag etappe 2: Brugge – Harelbeke (179 km)

1. Danilo Napolitano (Italië/Accent Jobs-Wanty) allen z.t.
2. Tom Van Asbroeck (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
3. Barry Markus (Nederland/Vacansoleil-DCM)
4. Kenny Van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
5. Jarl Salomein (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
6. Gediminas Bagdonas (Litouwen/Ag2r-La Mondiale)
7. Adrien Petit (Frankrijk/Cofidis)
8. Kenny Dehaes (België/Lotto-Belisol)
9. Dylan Groenewegen (Nederland/CT De Rijke)
10. Yves Lampaert (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.