Nathan Van Hooydonck: “Wout geeft veel motivatie om ervoor te werken”

zaterdag 23 januari 2021 om 12:20
Nathan Van Hooydonck: “Wout geeft veel motivatie om ervoor te werken”

foto: Cor Vos

Nathan Van Hooydonck maakt in Omloop Het Nieuwsblad zijn wedstrijddebuut voor zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. Voor de 25-jarige renner wacht met name de taak om Wout van Aert in het voorjaar zo goed mogelijk bij te staan.

Van Hooydonck verruilde deze winter het truitje van CCC voor dat van Jumbo-Visma. “Ik ben erg gelukkig dat ik hier kan en mag zijn. Het gaat er allemaal heel professioneel aan toe. Al is het wel wat ik ervan verwacht en ook gehoopt had”, laat hij weten tijdens het trainingskamp van de ploeg. “Ik denk dat ik een ploeg zoals deze wel nodig heb om mezelf naar een hoger niveau te tillen. Het is volgens mij een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb.”

Vooral de manier van werken staat de Belgische renner erg aan. “De manier hoe ik gemonitord word op training, de foodcoach is voor mij een volledige openbaring. Als ik nu terugdeed aan wat ik de afgelopen jaren allemaal deed, dan was ik nog een nieuweling eigenlijk. Het is hier compleet anders. Ik voel dat ik beter herstel van mijn trainingen. Als ik drie dagen achter elkaar train, ben ik op de derde dag niet kapot. Dan voel ik dat ik echt beter word.”

Omloop Het Nieuwsblad
Als het aan Van Hooydonck kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. “Mijn eerste blok zijn de klassiekers. Dat is voor mij het mooiste deel van het seizoen. We gaan eerst nog eens op hoogtestage en dan begint Omloop Het Nieuwsblad, gevolgd door Strade Bianche, de Tirreno en alle kasseiklassiekers tot en met Parijs-Roubaix. Mijn rol? Vooral in steun rijden van Wout. Een kopman zoals hij geeft je veel vertrouwen en motivatie om ervoor te werken.”

Voor de klassiekers beginnen, wil hij Van Aert nog wat beter leren kennen. “Ik wil vooral weten hoe hij naar voren gebracht wil worden, waar hij van voren wil zitten, hoe hij de koers wil aanpakken. Moeten we assertief rijden of juist afwachtend? Dat zijn allemaal dingen die we nog van elkaar moeten leren. Maar dat hij zelfs massasprints kan winnen in de Tour is ongelooflijk. Daar schrok ik van dat hij dat kon. Maar ook hoe hij dan bergop rijdt, ongelooflijk. Dat tart alle wetten.”

Nokere Koerse
Ook heeft Van Hooydonck zijn persoonlijke doelen. “Ik zou zelf ook graag een koers winnen. Twee jaar geleden was ik er dichtbij, dus ik denk dat het ook wel binnen mijn mogelijkheden ligt. Mits de steun van een sterke ploeg, denk ik dat het dit jaar ook wel kan gebeuren. Alles moet een beetje in een plooi vallen. Het ideale scenario? Het moet wel lastig zijn, maar niet te lastig. Met een man of twintig naar de meet, als er even echt gekoerst wordt. Of Nokere Koerse, dat type.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair