Drie weken lang geen publiek welkom bij professionele sporten

Drie weken lang geen publiek welkom bij professionele sporten

foto: Cor Vos

maandag 28 september 2020 om 19:20

De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor heel België verscherpt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het buurland op ‘code oranje’ gezet, wat betekent dat geadviseerd wordt om alleen voor noodzakelijke reizen naar België te gaan.

Nederland heeft die beslissing genomen als reactie op maatregelen die België heeft aangekondigd voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Die provincies zijn door België aangemerkt als ‘rode zones’.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft extra advies voor mensen die uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Antwerpen, de provincie Luik en de provincie Waals-Brabant komen en naar Nederland reizen. Die mensen wordt gevraagd tien dagen in thuisquarantaine te gaan, omdat in die regio’s het aantal besmettingen erg hoog ligt.

“Komt u uit een ander gebied in België? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland NIET in quarantaine te gaan”, schrijft de overheid op de website NederlandWereldwijd.nl. Of deze genomen maatregelen invloed hebben op de wedstrijden die Nederlandse renners en ploegen rijden de komende weken, is nog niet bekend.

Persconferentie
Maandagavond staat een persconferentie gepland van premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge. Verwacht wordt dat de coronamaatregelen in heel Nederland verder aangescherpt gaan worden. Eventuele gevolgen voor wielerkoersen in Nederland, zoals de BinckBank Tour en de Amstel Gold Race, zijn nog niet bekend.


Update 19.20 uur – Drie weken geen publiek welkom bij profsporten

De Nederlandse overheid heeft besloten om stevige maatregelen in te voeren om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de maatregelen is het verbieden van publiek bij sportwedstrijden. Dat heeft premier Mark Rutte verteld op een ingelaste persconferentie.

Het publieksverbod geldt vanaf dinsdag 29 september voor een periode van drie weken, voor de professionele en de amateursport. Daarna beslist het kabinet of de maatregelen het gewenste effect hebben en of aanvullende maatregelen nodig zijn.

De komende weken staan in Nederland diverse professionele wielerwedstrijden op het programma. De BinckBank Tour (29 september-3 oktober) passeert komende week deels door Nederland, terwijl de Amstel Gold Race (10 oktober) nog altijd wacht op goedkeuring van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het is nog niet bekend of de gepresenteerde maatregelen invloed hebben op deze koersen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.