‘Neilson Powless moet ook passen voor heuvelklassiekers’
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 17:25

‘Neilson Powless moet ook passen voor heuvelklassiekers’

Voor Neilson Powless is het een voorjaar om snel te vergeten. De 27-jarige Amerikaan begon vol ambitie aan de eerste maanden van 2024, maar een knieblessure gooit roet in het eten. De renner van EF Education-EasyPost moest al passen voor de kasseikoersen en geeft volgens Het Nieuwsblad ook forfait voor de komende heuvelklassiekers.

Powless hoopte dit jaar te schitteren in het klassieke voorjaar, maar na een valpartij in O Gran Camiño kreeg hij last van zijn knie. De allrounder ging nog wel start in Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, maar wist die laatste wedstrijd niet uit te rijden. Hij stond vervolgens enige tijd aan de kant met een knieblessure en moest passen voor de eerste belangrijke voorjaarsklassiekers.

Eind maart was er wel weer goed nieuws, aangezien Powless weer pijnvrij enkele trainingsvormen kon afwerken. Een deelname aan de komende heuvelklassiekers – met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik – leek zo nog haalbaar. Maar nu blijkt dat Powless te weinig trainingsdagen in de benen heeft om al wedstrijdklaar te zijn om deel te nemen aan de resterende voorjaarsklassiekers.

Powless was vorig jaar nog een van de uitblinkers in het klassieke voorjaar, met toptienklasseringen in Milaan-San Remo (7e), Dwars door Vlaanderen (3e) en de Ronde van Vlaanderen (5e). Hij reed daarna ook nog de Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, maar wist in deze wedstrijden geen rol van betekenis te spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.