Nibali hoopt op deelname aan Giro d’Italia
woensdag 15 december 2010 om 20:45

Nibali hoopt op deelname aan Giro d’Italia

Vincenzo Nibali hoopt in 2011 deel te mogen nemen aan de Giro d’Italia. De renner van Liquigas wil na de Vuelta ook de Giro winnen. Dat vertelde hij in een interview met Cyclingnews.

Zijn definitieve programma voor 2011 moet nog vastgesteld worden. Veel hangt af van de beslissing of zijn teamgenoot Ivan Basso zich volledig op de Tour gaat richten. Indien dit het geval is zal Nibali vol voor de Giro gaan. “Ik heb de Giro in mijn hoofd als een van mijn grote doelen voor 2011, maar een definitieve beslissing over onze doelstellingen zal pas in het nieuwe jaar gemaakt worden,” aldus Nibali. “Mijn doelen hangen af van enkele factoren: ten eerste mijn vorm en de ruimte die mij binnen het team gegeven wordt. Wanneer ik de Giro ga rijden, dan wil ik hem winnen. Dat lijkt me duidelijk, maar ik begrijp dat ik dit alleen kan beslissen.”

De 26-jarige Nibali nam drie keer eerder deel aan de Giro. Vorig seizoen won hij twee etappes en werd hij derde in het eindklassement, op 2’37” van eindwinnaar Basso. Zijn voorjaar zal er grotendeels hetzelfde uitzien. In tegenstelling van volgend jaar zal hij echter niet de Tour de San Luis in Argentinië rijden. In plaats daarvan start Nibali zijn seizoen in de Giro di Sardegna of de Trofeo Laigueglia. Daarna rijdt hij onder meer de Ardennenklassiekers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.