Nibali wil achterstand Evans vergroten in klimtijdrit
woensdag 22 mei 2013 om 22:18

Nibali wil achterstand Evans vergroten in klimtijdrit

Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali hoopt morgen in de klimtijdrit naar Polsa zijn voorsprong op zijn naaste belager Cadel Evans te vergroten. De Italiaanse klassementsleider staat met nog vier dagen te gaan 86 tellen voor op de Australiër. Hij vertrouwt erop dat hij de rit tegen de klok tot een goed einde brengt.

“Ik heb nog niet veel klimtijdritten hiervoor gereden in de Giro, maar meestal ging het best goed. Ik was tweede in Nevegal (2011) en vierde op Plan de Corones (2010). Ik wil nog graag een etappe winnen, of dat nu morgen is of in de bergen. Maar makkelijk is het nooit. Tijdswinst is het belangrijkste, maar als ik dan ook nog kan winnen, dan is dat mooi meegenomen,” vertelde hij volgens Cyclingnews woensdag op een persconferentie.

De kopman van Astana start als laatste. “Het is moeilijk om te voorspellen hoe het zal gaan, maar het is beter voor mij dat Evans eerder start. Daardoor weet ik zijn tussentijden,” geeft hij aan.

Nibali zou graag met een voorsprong van twee minuten het hooggebergte in gaan. “Dat zou een mooie buffer zijn. Maar het is lastig om te voorspelen wat er gaat gebeuren, want Cadel is er altijd bij. Hij rijdt erg goed, dus we moeten afwachten wat er morgen gaat gebeuren.”

Lees ook:
Giro 2013: Voorbeschouwing klimtijdrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.