Nicki Sørensen zet punt achter carrière

dinsdag 26 augustus 2014 om 14:14
Nicki Sørensen

foto: Sirotti

Nicki Sørensen stopt aan het einde van dit seizoen met wielrennen. Dat vertelt de 39-jarige renner van Tinkoff-Saxo aan het Deense BT. De Deen vindt het na zestien seizoenen genoeg geweest.

Sørensen begon in 1999 als profrenner bij het bescheiden Team Chicky World van ploegleider Kim Andersen. Na een jaar bij Team Fakta maakte hij in 2001 de overstap naar CSC-Tiscali, waarna hij de rest van zijn loopbaan in dienst van Bjarne Riis zou gaan rijden. Vier keer werd hij Deens kampioen. In 2005 won Sørensen een rit in de Ronde van Spanje, terwijl hij in 2009 de Touretappe naar Vittel won. Sørensen reed tien keer de Tour de France uit en is daarmee Deens recordhouder.

“Dat ik dit jaar niet geselecteerd werd voor een grote ronde is een teken aan de wand. Ik wil graag eindigen op een bepaald niveau,” aldus Sørensen. Hij blijft actief in de wielerwereld. “Ik ga met Bjarne in gesprek over een rol in het team voor volgend jaar,” klinkt het. Eerst staat hij aanstaande zondag nog aan de start van de GP Ouest France-Plouay. Volgende maand staat het Canadees tweeluik in Québec en Montréal op zijn programma.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone