Niels Albert soeverein in Zonhoven
maandag 6 oktober 2008 om 10:36

Niels Albert soeverein in Zonhoven

Ondanks discussies over startgelden werd van het weekend de veldrit in Zonhoven wel gewoon verreden, al was het dan zonder Sven Nys. De jonge Niels Albert liet de concurrentie ver achter zich in koude en natte omstandigheden de vierde editie van de Grote Prijs AVB kenmerkten.

Twee weken geleden was Albert nog ernstig gevallen, maar vandaag bleek hij daar geen last meer van te hebben. De 22-jarige Belg reed in een mum van tijd een halve minuut bij elkaar en stond die nooit meer af. Achtervolger Vantornout (Sunweb) kwam niet dichterbij, maar behield wel zijn tweede plaats tegenover Fidea-ploeggenoten Stybar en Wellens die in de achtervolging waren. Na een slechte start kreeg Wellens later ook nog eens een klapband waardoor hij genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Beste Nederlander was Thijs al op de achtste stek.

Opvallend genoeg maakte de ploeg van Albert na de race bekend dat hij naar een nieuwe werkgever kan uitkijken. Palmans is van plan om zich volgend seizoen alleen nog op de weg te richten, al mogen twee jonge veldrijders wel blijven, zo bericht de Gazet van Antwerpen vandaag.

1. Niels Albert (B) – 1u 02′ 29″
2. Klaas Vantornout (B) op 0′ 32″
3. Zdenek Stybar (Tsj) op 0′ 43″
4. Petr Dlask (Tsj) op 1′ 03″
5. Bart Wellens (B) op 1′ 21″
6. Erwin Vervecken (B) z.t.
7. Kevin Pauwels (B) z.t.
8. Thijs Al (N) op 1′ 30″
9. Rob Peeters (B) op 1′ 33″
10. Richard Groenendaal (N) z.t.

Plaatje
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.