Niels Albert verkent BK-ponton: “Wie werd er ooit kampioen over de Schelde?”
Niels Albert na zijn BK-titel in 2011 - foto: Cor Vos
vrijdag 10 januari 2020 om 14:48

Niels Albert verkent BK-ponton: “Wie werd er ooit kampioen over de Schelde?”

Niels Albert mocht als een van de eersten het ponton op de Schelde verkennen, waarop het BK veldrijden deels wordt afgewerkt. Hij verwacht niet dat daar verschillen worden gemaakt. “Het is echt iets voor het publiek.”

Al sinds de aankondiging nu een jaar geleden wordt reikhalzend uitgekeken naar de passage van het BK veldrijden over een ponton in de Schelde. Kosten noch moeite werden gespaard om het parcours zo attractief mogelijk te maken. Vorige week werd de drijvende constructie geïnstalleerd en inmiddels kan er overheen worden gefietst. Niels Albert, die in 2011 in Antwerpen Belgisch kampioen werd, verkende alvast de route.

“Het ziet er heel spectaculair uit, maar ik denk dat er niks aan is om erover te rijden”, vertelt hij aan Sporza. “Ik ga het natuurlijk niet afbreken, maar Antwerpen had dit niet nodig om een mooi kampioenschap uit te tekenen. Maar er gaat natuurlijk over gesproken worden. En wie is er ooit kampioen van België geworden na een passage over de Schelde? Ik denk dat het er niet teveel zijn”, zegt hij lachend.

“Het is echt iets voor het publiek, hier gaan ze zeker geen verschil kunnen maken. Het wordt hier treintje-rijden.”

Zandstroken en steile hellingen
Het ponton bevindt zich evenwel pas in het tweede gedeelte van het parcours, dat ook deels uit zandstroken bestaat. Hier ziet Albert kansen voor Toon Aerts en Wout van Aert, mannen met veel power en vermogen. De steile hellingen in het het park zijn dan weer het meest geschikt voor Eli Iserbyt, vindt de Belgische oud-crosser. “In die zone is het veel draaien en keren en dat moet hem het beste liggen. Laten we dit het Eli-bergje noemen.”

Voor Albert is Laurens Sweeck echter de topfavoriet. “Ik denk dat hij al heel lang met dit kampioenschap bezig is. Hij vindt hier een parcours dat volledig in zijn kraam past. Hij gaat hier na een uur koersen de beste zijn.”


Lees ook: Voorbeschouwing: BK veldrijden Antwerpen 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.