Niels Vandeputte verrast met tweede plaats in Lille: “Een beetje verbaasd”
foto: Cor Vos
zondag 6 februari 2022 om 17:02

Niels Vandeputte verrast met tweede plaats in Lille: “Een beetje verbaasd”

Niels Vandeputte heeft zichzelf heel erg verrast in de X2O Badkamers Trofee in Lille. De jongeling van Alpecin-Fenix wist in de Kempen naar een tweede plaats te rijden, achter de ongenaakbare Toon Aerts. “Ik ben wel een beetje verbaasd. Gisteren had ik al goed gevoel en dat gaf vertrouwen voor vandaag”, zei hij na afloop.

Zaterdag greep Vandeputte net naast een podiumplaats. In de Ethias Cross van Maldegem werd hij net vierde, en daar plakte hij een tweede plaats aan vast in Lille. Op de zware omloop wist hij eerst Laurens Sweeck en later ook Michael Vanthourenhout te lossen. “Het was een rondje dat niet met tactiek te maken had. Het was gewoon rijden. Maar om dan tweede te worden… Ik kan het nog niet geloven”, geeft hij aan.

“Jullie zien ook wie hier rondrijden. Dat zijn jongens die op het WK meededen voor de titel. Om daar nu tussen te rijden, dat had ik niet verwacht”, aldus de 21-jarige Vandeputte. “Het seizoen is goed geweest. Ik reed een goed eerste deel, maar ben een beetje met de rug beginnen sukkelen. Daarna kon ik het niet snel oplossen rond Kerst.”

“Richting het WK hebben gedaan wat we konden, maar dat was net niet goed genoeg”, verwijst hij naar zijn zevende plek in de U23-race in Fayetteville vorige week. “Maar het werken loont en ik hoop de komende twee weken deze lijn door te trekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.