Niemiec soleert naar zege in openingsrit Ronde van Turkije
foto: Tour of Turkey/Brian Hodes
zondag 24 april 2016 om 13:55

Niemiec soleert naar zege in openingsrit Ronde van Turkije

Przemyslaw Niemiec heeft de openingsetappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De 36-jarige Pool van Lampre-Merida kwam in Istanboel na een rit van 129 kilometer solo als eerste over de finish als overlever uit een vroege vlucht.

De koers begon met een grote valpartij in de eerste kilometers, waarna de wedstrijd kort geneutraliseerd werd. Onder meer Davide Rebellin en André Greipel lagen op de grond. Carlos Barbero moest overgebracht worden naar het ziekenhuis, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd.

Er ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf renners. De Spanjaard Lluís Mas (Caja Rural-RGA) won vorig jaar in Istanboel, maar koos dit jaar voor de vroege vlucht. Samen met Niemiec, Adam Hansen (Lotto Soudal), Nikita Stalnov (Astana City) en Rémy Di Grégorio (Delko Marseille Provence KTM) reed hij een voorsprong van ongeveer twee minuten bij elkaar. Aan kop van het peloton leidde SouthEast de achtervolging. Toen CCC Sprandi Polkowice zich ermee ging bemoeien, nam de voorsprong snel af.

Niemiec besloot daarop om er alleen vandoor te gaan. Met nog 35 kilometer te gaan werden zijn voormalige medevluchters ingerekend, maar de Poolse routinier slaagde er knap in solo een voorsprong van meer dan drie minuten bij elkaar te rijden. SouthEast probeerde het gat dicht te rijden, maar slaagde daar niet in. In de straten van Istanboel kreeg het peloton Niemiec nog in het vizier, maar zij kwamen te laat. Niemiec reed solo als eerste over de finish en boekte daardoor de tweede seizoenszege van zijn ploeg Lampre-Merida.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
24 april 2016 13:58
Dacht even dat hij met een minuut voorsprong ging winnen, leuk parcours dit in Istanbul.

Zo zie je maar dat met mindere sterke ploegen je soms wel een hele leuk koers krijgt.
24 april 2016 14:03
Geweldige renner, vorig jaar veel pech gehad.
24 april 2016 14:15
Goed dat het veld wat uit elkaar lag, die auto's waren in de laatste kilometer beter afgeleid ipv tot op de meet mee te gaan.
24 april 2016 14:20
Nummer twee had een achterstand van 11 seconden ongeveer.
24 april 2016 14:34
edit redactie: geen insinuaties svp
24 april 2016 14:45
edit redactie: niet doen
24 april 2016 15:22
Ach dat kon best toch :-)
24 april 2016 17:44
In de eerste etappe al 7 DNFjes. Daar gaat niet veel van overblijven over aan het einde.
24 april 2016 19:53
@Redactie

Ik snap dat je het er uitfiltert, maar dit was natuurlijk veel meer een knipoog naar het recente verleden van deze koers dan een insinuatie betreffende een specifieke renner ;).

Afin, laten we hopen dat dit jaar de negatieve spiraal doorbroken wordt. Vind Turkije an sich elk jaar een mooi koersje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.