Drie Belgische ploegen in Ronde van Turkije 2021
foto: Cor Vos
zaterdag 20 maart 2021 om 10:32

Drie Belgische ploegen in Ronde van Turkije 2021

Goed nieuws voor ABLOC CT. De Nederlandse continentale ploeg heeft een uitnodiging gekregen voor de Ronde van Turkije (UCI 2.HC). Het wordt voor ABLOC de eerste wedstrijd van het seizoen.

Tot nog toe greep ABLOC CT naast elke uitnodiging, bijvoorbeeld voor de Belgische semi-klassiekers die reeds gereden zijn. Aangezien ook alle Nederlandse wedstrijden van de voorjaarskalender gehaald zijn, staat de wedstrijdteller voor het team van manager Paul Tabak nog op nul.

Momenteel is ABLOC CT, met onder meer Ivar Slik en Nederlands beloftenkampioen Stijn Daemen, op trainingsweekend in Limburg.

Deelnemende teams
De Presidential Cycling Tour of Turkey (11-18 april) heeft gekozen voor drie WorldTour-teams dit jaar, namelijk Astana-Premier Tech, Deceuninck-Quick-Step en Israel Start-Up Nation.

Ook de volgende ProTeams zijn uitgenodigd in Turkije: Alpecin-Fenix, Androni Giocattoli-Sidermec, B&B Hotels, Bardiani-CSF-Faizanè, Bingoal-WB, Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Delko, EOLO-Kometa, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi, Gazprom-Rusvelo, Rally, Novo Nordisk, Uno-X en Vini Zabú.

Naast ABLOC CT hebben ook continentale teams Nippo-Provence-PTS, Salcano Sakarya BB, Spor Toto, Sapura en Wildlife Generation erbij.

Half februari werd het parcours van de Ronde van Turkije al gepresenteerd, met de terugkeer van de slotklim naar Elmali.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.