Tadej Pogacar beleefde ‘interessante’ dag: “Hoog tempo in het peloton”
Foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 18:04

Tadej Pogacar beleefde ‘interessante’ dag: “Hoog tempo in het peloton”

Ook rozetruidrager Tadej Pogacar had achteraf zijn zegje over de nerveuze sprintersrit naar Lucca. De vijfde etappe van de Giro d’Italia zal vooral de geschiedenis ingaan als de rit waarin vier dappere vluchters het peloton verrasten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een interessante dag vandaag”, trapte Pogacar zijn flashinterview af. “Het ging ongelooflijk hard, vooral in de straten van Lucca was het heel intens. In de laatste vijftig kilometer lag het tempo heel hoog.”

Pogacar zag de sprinters uiteindelijk tekortkomen. “De kopgroep bleef vooruit en de sprinters joegen hard, maar ze hebben ze helaas niet meer teruggepakt. Het ging wel volle gas, maar ze hadden het voordeel dat de ontsnapping pas laat tot stand kwam. De eerste twee uur ging het al heel hard, daarna kwam een nieuwe en sterke vlucht tot stand. Misschien was het niet de beste tactiek van Alpecin-Deceuninck om dan zo hard op de beklimming te gaan, want zo was er daarna niet voldoende mankracht om de vlucht terug te halen.”

Al zat de Sloveen al met zijn gedachten bij de zogenaamde ‘Strade Bianche’-etappe van donderdag. “Morgen is een rit waar we moeten oppassen. We willen geen tijd verliezen, en moeten vooral veilig blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.