Nieuw Belgisch continentaal team in de maak
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 08:33

Nieuw Belgisch continentaal team in de maak

Minerva, een van de grootste e-bike fietsmerken, heeft besloten om een continentale wielerploeg uit de grond te stampen. Binnen Minerva Cycling Team ligt de focus op talentvolle jonge renners, zo valt er te lezen in een perscommuniqué.

Minerva Cycling Team begint in 2022 met acht beloften en zes eliterenners. Op termijn moeten er minimaal tien beloften deel gaan uitmaken van de selectie. De nieuwbakken ploeg wil jongeren begeleiden in de eerste stappen naar een professionele carrière. Gilbert Orbie zal aan het hoofd van het team staan en ex-wereldkampioen en klassiekerwinnaar Johan Museeuw krijgt een adviserende rol.

“Uit gesprekken met mensen uit de wielerwereld merkte ik op dat er op continentaal niveau echt te weinig mogelijkheden waren om de beloften de harde stiel van het koersen aan te leren”, aldus Filip Carpentier, de zaakvoerder van hoofdsponsor Minerva. De ploeg heeft inmiddels een continentale status aangevraagd bij de UCI en heeft inmiddels ook al het anti-dopingcharter ondertekend.

Tegen eind oktober moet de ploeg en de technische staf compleet zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.