vrijdag 7 juli 2023 om 12:44

Nieuwe sprintkans Caleb Ewan in Tour: “De Buyst is terug, dat geeft een boost”

Video Caleb Ewan was derde in de eerste massasprint en tweede in de tweede massasprint. De logica zegt dan dat de sprinter van Lotto Dstny in de derde massasprint de eerste plaats moet kunnen pakken in de Tour de France. Voor de rit naar Bordeaux blikte hij vooruit op de sprint. “Ik voel mij redelijk goed”, zegt de Australiër.

Een belangrijke schakel in de sprintvoorbereiding van Ewan is Jasper De Buyst, die vroeg in de Tour ten val kwam en sindsdien kwakkelde met pijntjes. “Maar zijn handen voelen weer goed en hij heeft aangegeven dat hij klaar is om weer een lead-out te doen. Hopelijk valt alles meteen op zijn plek”, aldus Ewan.

“Ik voel mij redelijk goed”, zegt hij na twee zware bergetappes door de Pyreneeën. “Ik ben er goed doorheen gekomen, al weet ik dat pas zeker als we gaan koersen. Maar het voelt goed voor de start.”

Wil Ewan winnen, dan zal hij in ieder geval tweevoudig ritwinnaar Jasper Philipsen en diens lead-out Mathieu van der Poel moeten verslaan. “Het is een bonus om De Buyst terug te hebben. Hopelijk kan hij opboksen tegen Van der Poel, maar dat is een van de beste renners ter wereld, dus dat wordt lastig. Maar Jasper heeft de kwaliteiten om het te kunnen”, zegt hij over zijn eigen sprintaantrekker.

Bekijk hier de voorbeschouwing op de sprintrit naar Bordeaux:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.