Niki Terpstra: “De sterkte van de ploeg kunnen uitspelen”
foto: Sirotti
zondag 2 april 2017 om 18:43

Niki Terpstra: “De sterkte van de ploeg kunnen uitspelen”

Niki Terpstra is in de Ronde van Vlaanderen als derde geëindigd. Achter zijn winnende ploegmaat Philippe Gilbert sprintte de renner van Quick-Step Floors naar de laatste podiumplek. “Hij heeft het super afgemaakt en is de verdiende winnaar”, zegt hij tegen de NOS.

“Het was een tamme wedstrijd in het begin, dan krijg je dat iedereen fris is bij de eerste bergjes. Ik zat op de Muur nog niet vooraan, toen reed de groep. Dat was ideaal voor ons, want er zaten drie man mee. De rest moest achtervolgen”, beschrijft Terpstra. “Zo hebben we de sterkte van de ploeg kunnen uitspelen.”

‘Ik moest in het wiel blijven’
“Mijn benen deden pijn, maar ik voelde wel dat ik in orde was. Maar als je voor de laatste keer Kwaremont had gezegd dat ik nog derde zou worden, dan had ik je voor gek verklaard”, grapt hij. “Maar toen vielen ze van voren en ben ik naar het groepje voor mij gereden. Dylan reed echt sterk vandaag en Van Avermaet ging vol in de achtervolging, alles of niets. Logisch, maar toen moest ik in het wiel zitten.”

“Ik houd niet van verdedigend rijden, maar dat was nu eenmaal zo. Hij heeft het super afgemaakt en is de verdiende winnaar. Als je zo’n lange aanval weet af te ronden… dan was hij absoluut de sterkste vandaag”, concludeert de uiteindelijke nummer drie.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
2 april 2017 18:51
Helder en eerlijk. Eigenlijk zoals hij meestal. Terpstra is gewoon een prima coureur met vechtersmentaliteit.
2 april 2017 18:55
Komt net als Gilbert stevig de top 10 binnen (UCI)
2 april 2017 18:56
Super leuk! Moest ook bijna wel, Gilbert echt de sterkste momenteel en ook nog de sterkste ploeg. Maar doe het maar eens. Chapeau!
2 april 2017 19:03
En opeens was hij er weer. Klasse!
2 april 2017 19:07
Ik had de hele koers niet gezien, en zat ineens goed van voren. Is ook gewoon een klasbak. Weer een mooi resultaat in de ronde.
2 april 2017 19:07
Iets in mij zegt dat Terpstra snel weggaat bij QS. Ik heb het gevoel dat hij 'verplicht' blij en lovend is over zichzelf en zijn ploeg.
2 april 2017 19:12
@ti-raleigh hij lijkt inderdaad niet erg blij te zijn met het feit dat hij altijd met zulke goede teamgenoten zit. Zoals hij in de laatste passage al zei. Helaas voor hem zit er al snel een renner van QS van voor waardoor hij niet veel kan.
2 april 2017 19:22
@ti-raleigh @wielrennertje

Dat zou best eens zo kunnen zijn. Aan de andere kant kan hij misschien eerder voordeel halen uit deze ploeg dan wanneer hij ergens anders voor eigen rekening mag rijden. Dan komt hij toch weer zijn sterke ex ploeggenoten tegen en die zullen dan zeker niet de benen stil houden als hij wat probeert. Misschien speelt nog wel een beetje de teleurstelling over hetgeen hij over zich heen kreeg na Gent Wevelgem
2 april 2017 19:58
Hoe hij het doet doet ie het, maar hij zit er toch weer mooi bij. Zou me niks verbazen als hij volgende week degene is die profiteert van het overwicht van QS en met die kei in z'n handen staat. Roubaix ligt hem ook nog ietsje beter denk ik.
2 april 2017 20:07
Hij heeft Roubaix gewonnen dankzij zijn team toen. Niemand wou hem toen halen omdat Boonen er ook nog zat in de kopgroep. .....
2 april 2017 20:37
@karper, van boonen hadden ze geen angst hoor. Meer van sagan en Degenkolb die toen meezaten.
2 april 2017 20:47
Ik heb de koers nu voor de tweede keer gezien. Niemand heeft zo snel de laatste 20 km gereden als Terpstra. Hij was EEN minuut sneller dan Gilbert!!
Als ie een klein beetje geluk heeft volgende week wint ie daar weer. Aan zijn vorm zal het niet liggen.
2 april 2017 21:05
@assen ik hoop het!
2 april 2017 21:25
Ik wil een regeneditie van Parijs Roubaix. Zo'n eentje toen Knaven won....
Ik weet zeker dat Boom daar ook op hoopt.....
2 april 2017 21:57
@karper Nee hoor, Boom hoopt dat PR afgelast wordt, net als de rest van het seizoen.
2 april 2017 22:31
@Joop
Je zou maar ploegleider van TLJ zijn... Hoe ellendig moet je je dan voelen?
3 april 2017 00:43
Eén woord: klasbak.
3 april 2017 01:31
Waarom zou hij weggaan bij QS? Volgend voorjaar rijdt Boonen niet meer mee en Gilbert wilt pieken tijden M-S om zoals hij zelf zegt zijn palmares in te kleuren. Dan heb je natuurlijk nog een hoop sterke renners maar gaan ze meer voor hem rijden zoals ze nu voor Boonen rijden.
3 april 2017 07:53
Terpstra gaat toch altijd het probleem blijven hebben van niet bij de rapsten te zijn aan de meet. En het is nu al duidelijk dat degenen die zijn koersen de komende jaren gaan kleuren allemaal wel een goed eindschot hebben. Podia rijden is geen probleem, maar om te winnen zal hij toch veel hebben aan een sterk team dat achter hem de deur kan dicht doen.

Bij QSF blijven zal ook niet ideaal zijn. VIk voorzie veel kans dat Sagan daar komend jaar het Boonen-gat komt opvullen.
3 april 2017 09:38
Terpstra is een te goede renner om telkens in de afstop functie terecht te komen. Hij komt op deze manier nog wel aan zijn podiumplekken maar dat is zijn super klasse dan ook. Ik zie hem liever als echte kopman bij een ploeg waar ze voor hem gaan rijden. Ok hij heeft geen sprint maar ook voor hem geldt dat als hij weg is hij weg blijft. Hij kan dat zelfs nog wel beter dan een Gilbert. Maar in een Belgische ploeg zijn een Gilbert en Boonen altijd belangrijker. Die verkopen meer producten als ze winnen. Zorgen voor veel meer publiciteit in Vlaanderen. Een Belg moet daar winnen. Niki krijgt dan altijd de 2e rol bij die ploeg. Dan mis ik een stuk spanning want de beste nl renner zag ik vooraf al de afstoprol krijgen. Voor QSF mag Nikki wel winnen maar pas als de twee grote Belgen uitgespeeld zijn. Dat geldt ook voor Stybar. Doodzonde....

In Nederland is de ronde ook niet zo belangrijk. Het is een in Vlaanderen te opgeklopte koers. Planckaert die in de studio dan zegt dat dit het is voor een renner. Er is wel iets meer dan alleen die ronde hoor.... De start vond ik al meteen saai dus ik ben zelf maar eens gaan fietsen omdat ik Niki vooraf toch ook niet zag winnen met die stalorders en het echt super mooi weer was. Ik had het buiten zo naar mijn zin dat ik de koers kompleet heb gemist :-). Mijn eerste ronde die ik niet gezien heb in misschien 20 jaar of zo. Het was super druk op de paden met wielrenners. Die kijken ook allemaal niet dacht ik nog :-).
3 april 2017 11:35
@kaasjekaas voor Niki wordt het ook afwachten of ze nog aanwinsten binnen halen voor het voorjaar. Maar in het huidige geval als hij met o.a. Stybar en Trentin het ploegenspel kan spelen zou het nog interessant voor hem kunnen zijn
3 april 2017 11:37
@ grootverzet, moet je toch wel gelijk geven.
3 april 2017 12:23
@grootverzet
Daarom willen alle klassieke renners inclusief Sagan zo graag die wedstrijd winnen. Rare analyse.
3 april 2017 13:46
Wielrenners zijn zij de b.v. de Ronde van Vlaanderen rijden of ergens een criterium afwerken op een voor verkeer afgesloten circuit, de rest die je op zondag tegen komt met een veel te zwaar gewicht op een te lichte fiets zijn WIELERTOERISTEN.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.