Niki Terpstra doet mee aan Zesdaagse van Londen
Foto: Sirotti
dinsdag 6 oktober 2015 om 13:31

Niki Terpstra doet mee aan Zesdaagse van Londen

Niki Terpstra maakt volgende week zijn opwachting in de Zesdaagse van Londen. Dat vertelt de renner van Etixx-Quick-Step op de officiële website van het evenement, dat van 18 tot en met 23 oktober wordt verreden in het Lee Valley VeloPark. De Zesdaagse van Londen staat voor het eerst sinds 1980 weer op de wielerkalender.

“Ik heb nog nooit op de baan in Londen gereden, maar ik heb van andere jongens gehoord dat het publiek er altijd enorm enthousiast is”, zegt de 31-jarige renner. “Ik ga voor een zo goed mogelijk resultaat. Ik kom net uit het wegseizoen, dus het wordt even aanpassen. Maar ik ben ik goede vorm na het WK en ben vol vertrouwen.”

Terpstra won vorig jaar samen met Yoeri Havik de Zesdaagse van Amsterdam. Havik is er in Londen ook bij, net als Wesley Kreder en Melvin van Zijl. De Zesdaagse van Londen neemt op de agenda de plaats over van de Zesdaagse van Amsterdam, die in verband met een faillissement niet meer georganiseerd kan worden.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2015 14:05
Toch wel echt een geweldenaar. Hij is misschien niet de meest sympathieke renner, maar zo sterk...
6 oktober 2015 20:30
@stelvio-fan onderbouw je argumenten eens terpstra heb je toch ook niet gezien op het wk nee dus al met al niet veel geprestreerd de afgelopen 5 jaar ja een etappe in de eneco tour ofzo maar verder matig
6 oktober 2015 21:41
Parijs Roubaix en dwars door vlaanderen (2x) winnen noem je matig?
6 oktober 2015 21:48
Haha! Nou, daar ben je dan toprenner voor.. In de achterzak Niki ! :)
6 oktober 2015 22:29
haha grappig
6 oktober 2015 23:35
@generozeefuik ik dek dat ie vorige jaar ook paris roubaix won en ook nog keer nl kampioen en voor de rest een hele sterke renner alleen ik mag hem als persoon niet .. veels te arrogant en dat staat hem niet omdat ie verder indd weinig heeft gepresteerd
6 oktober 2015 23:44
Ik kom regelmatig bij koersen, maar Terpstra is redelijk makkelijk in de omgang met fans en publiek. Je zult hem zelden tot nooit een kind een handtekening of foto zien weigeren.

Dan zijn er in Nederland nog wel andere renners. Een groot deel daarvan rijdt bij Roompot met Hoogerland, Kerkhof, Honig. Lars Boom kan er ook wat van. Van de buitenlandse renners zijn van den Broeck, Sagan en Cancellara de meest erge..

De netste zijn dan weer vanuit Nederlands opzicht Koen de Kort, Bauke Mollema, Jos van Emden, Roy Curvers, Tom Dumoulin en vanuit Buitenlands opzicht John Degenkolb, Tony Martin, Phillipe Gilbert, Joaquim Rodriguez en eigenlijk de meeste Franse renners.
6 oktober 2015 23:54
@LG
Omgang buiten de koers om is ook precies wat telt. Wat een renner tijdens een wedstrijd doet, wil niet per se iets zeggen over de persoon zelf.
7 oktober 2015 00:08
@albertoo inderdaad. Binnen de koers mag je best een 'ettertje' zijn. Hoort bij het spel en bij de wil om te winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.