woensdag 14 juni 2017 om 18:29

Niki Terpstra is nog niet de oude: “NK zal zijn om mee te rijden”

Niki Terpstra ziet de Ster ZLM Toer als een tussenstop. De Nederlandse klassiekerspecialist kwam na zijn zware val in Roubaix in de wedstrijd van zijn rentree – de Ronde van België – weer hard ten val. Hij is nu op de weg terug. “De echte comeback zal pas eind juli zijn”, geeft hij aan voor de camera van WielerFlits.

“Ik ben net begonnen met de opbouw. Eigenlijk ben ik hier omdat het een Nederlandse koers is en omdat ik bij de begeleiding wil zijn. We gaan het dag per dag bekijken”, zegt Terpstra. “Het NK weet ik nog niet, dat hangt af van hoe het hier gaat. Dan zal het zijn om ‘mee te rijden’, meer ook niet helaas. Ik hoop dat het goed gaat en dat ik in juli hard aan het werk kan. Eind juli, begin augustus mogen we van een comeback praten.”

Terpstra geeft daarnaast aan dat hij nog steeds met lichamelijke problemen op de fiets zit na zijn zware klapper in België. Hij hoopt de komende weken daar verder van te herstellen en een conditie op te bouwen, omdat hij in de BinckBank Tour weer mee wil doen op niveau.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2017 18:44
Kijk, een aflevering in de serie 'U vraagt, wij draaien'. Dank!
14 juni 2017 18:44
Jawel..1 reactie.
14 juni 2017 19:10
ik zie twee reacties.

Ontopic: dat verhaal dat hij naar de tour zou moeten is dan nu ook vast van de baan?
14 juni 2017 23:41
Hij komt naar mijn idee heel onzeker over, niet zoals we hem kennen. Ik vraag me af of het wel verstandig is om alweer te koersen als zelfs je hoofd nog niet hersteld is.
14 juni 2017 23:48
@vanSpringel. Nu dus slechts al 4 reacties. Is wat mager voor Nederlands beste eendagsrenner.
Maar ja wat moet je er mee met de huidige actualiteit/status op dit moment.
Vanaf Eneco (Binck Bank) of deel Vuelta toch nog op scherp voor WK?
14 juni 2017 23:59
@reusjen
Volgens mij baalt hij gewoon als een stekker.
15 juni 2017 00:50
Hij klinkt niet als de terpstra die we kennen. Duidelijk dat hij nog lichamelijke klachten heeft, maar ik merk juist aan zijn houding en taalgebruik dat er ook flinke psychische problemen zijn. Ga aub eerst daar aan werken voordat je weer begint met 'serieus' koersen
15 juni 2017 08:51
@mooie_mario Het tegenovergestelde van wat jij suggereert zou wel eens waar kunnen zijn:
want intentie zonder eraan gekoppelde actie schaadt zelfvertrouwen.
Als je een terug op de fiets wilt en succesvol wielrenner wilt zijn (intentie), zul je terug op de fiets moeten stappen. Actie, in dit geval rustig aan weer koersen, is dan wss het beste wat een renner dan kan doen. Op de bank bij een shrink wordt je geen wielrennen die koersen wint. Juist het niet kunnen wielrennen zou wel eens de oorzaak van het gebrek aan zelfvertrouwen kunnen zijn, als daar al sprake van is. Want dat is perceptie gebaseerd op een kort videootje opgenomen op een bepaalt moment en met antwoorden op vragen.
Een interview is niet de spontane 'uiting' die de mentale en fysieke staat van Terpstra het best weer zou geven.
15 juni 2017 08:57
Knap als je uit dit videofragmentje kunt aflezen dat Terpstra psychische problemen heeft.
15 juni 2017 10:30
Psychische problemen gaat wel heel ver, maar hij komt wat mak over. Hopelijk voor hem heeft hij een goede zomer en kan hij er in het najaar weer staan in de BinckBankTour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.