‘Nippo-Vini Fantini-Faizanè verdwijnt uit het peloton’
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2019 om 10:36

‘Nippo-Vini Fantini-Faizanè verdwijnt uit het peloton’

De toekomst van Nippo-Vini Fantini-Faizanè hangt volgens La Gazzetta dello Sport aan een zijden draadje. De Italiaanse sportkrant meldt dat de ProContinentale ploeg zal stoppen aan het einde van het seizoen. Het lijkt er overigens op dat sponsor Vini Fantini niet uit de wielersport zal verdwijnen.

Wat blijkt: het wijnbedrijf zou graag willen overstappen naar concurrent Bardiani-CSF, om zodoende het budget van de ploeg op te krikken. Bij Bardiani-CSF rijden onder meer sprinter Andrea Guardini, aanvaller Mirco Maestri en klimmers Manuel Senni en Giovanni Carboni.

Dit zou ten koste gaan van Nippo-Vini Fantini-Faizanè, de ploeg van Marco Canola, Juan José Lobato en Ivan Santaromita. De formatie werd opgericht in 2008 onder de naam Centri Della Calzatura-Partizan. Vier jaar later stapte het Japanse Nippo in als hoofdsponsor, twee seizoenen later gevolgd door Vini Fantini.

Sindsdien wist de ploeg aardig wat succes te boeken. Zo won het team dit jaar nog vier wedstrijden, waaronder een etappe in de Giro d’Italia, met dank aan Damiano Cima. Volgens La Gazzetta dello Sport zal er binnenkort meer duidelijk worden over de toekomst van de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.