Odd Eiking rijdt ook komende twee seizoenen in dienst Wanty-Gobert
woensdag 17 juli 2019 om 10:49

Odd Eiking rijdt ook komende twee seizoenen in dienst Wanty-Gobert

De Noorse puncheur Odd Christian Eiking heeft zijn contract bij Wanty-Gobert opengebroken. Ook de komende twee jaar zal hij in het shirt van de Belgische ProContinentale formatie zijn wedstrijden rijden.

Eiking rijdt sinds 2018 voor de ploeg. Die winter kwam hij over van FDJ. Eiking is blij dat hij heeft bijgetekend: “Wanty-Gobert heeft me als een familie verwelkomd en ik krijg er vele mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en om mijn passie uit te oefenen”, laat Eiking optekenen in het persrelaas van de equipe.

Momenteel is Eiking actief in de Tour de France: “Ik wil in deze Ronde van Frankrijk op mijn elan doorgaan, om hopelijk tussen hier en Parijs een mooi resultaat te behalen. En in het vervolg wil ik mijn progressie doortrekken om nog vaker in de mogelijkheid te zijn om op de overwinning aanspraak te maken.”

Jean-François Bourlart is vol lof over Eiking en hij is dan ook zeer ingenomen met het feit dat de Noor langer voor zijn ploeg blijft rijden: “Odd is een sleutelelement binnen onze ploeg. Ik verwacht de komende weken en jaren veel van deze getalenteerde renner. Hij beschikt over de mogelijkheid om zich te tonen op parcoursen met een geaccidenteerd reliëf en om te overleven op de meest veeleisende profielen.”

“Met zijn amper 24 jaar past hij ook perfect binnen onze opleidingspolitiek. We hebben dit getoond met Guillaume Martin of Xandro Meurisse: we kunnen talenten op hun eigen ritme laten openbloeien, zonder het overslaan van stappen. Ik ben ervan overtuigd dat Odd dit spoor verder zal blijven volgen en aan het eind van zijn eerste Ronde van Frankrijk een nieuwe kaap zal bereiken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.