Oleksandr Golovash wint proloog Tour of Taihu Lake
zaterdag 5 november 2016 om 07:33

Oleksandr Golovash wint proloog Tour of Taihu Lake

Oleksandr Golovash (Minsk Cycling Club) heeft vandaag de proloog in de Tour of Taihu Lake (2.1) op zijn naam geschreven. De 25-jarige Oekraïner legde het 5,9 kilometer lange parcours in de straten van Wuxi het snelste af.

De Iraniër Karim Khorrami (Tabriz Petrochemical CCN) strandde op plaats twee, met een achterstand van vier seconden. De derde plek was voor de Australiër Cameron Bayly (Attaque Team Gusto).

De Tour of Taihu Lake duurt in totaal acht dagen. Vorig jaar ging de eindzege naar Jakub Mareczko. De Italiaan won toen zeven van de negen etappes. Hij is ook dit jaar weer van de partij. Mareczko eindigde vandaag als 31e in de proloog, op twintig seconden van de winnaar. Die achterstand kan hij middels bonificatieseconden proberen weg te werken.

De deelnemerslijst telt naast vele continentale formaties ook vijf ProContinentale ploegen. Er doen negen Nederlanders mee in de Tour of Taihi Lake. Vier daarvan rijden voor Parkhotel Valkenburg.

Peter Schulting was vandaag de beste landgenoot. De 29-jarige renner eindigde als twintigste, op dertien tellen van Golovash.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
5 november 2016 10:06
Edit redactie: Scherp, bedankt.
5 november 2016 16:50
Zal dit jaar zeker niet voor Mareczko zijn gezien er een aankomst bergop in zit, weliswaar niet de zwaarste maar toch zwaar genoeg voor Mareczko om de ronde niet te winnen
6 november 2016 09:43
#7 dingt mee naar wielrennernaam van het jaar!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.