Oliver Naesen (8ste): “Van Avermaet had me niets verteld over zijn ambitie”

Door , zaterdag 6 juli 2019 om 17:58
Oliver Naesen (8ste): “Van Avermaet had me niets verteld over zijn ambitie”

©Cor Vos

Beste Belg in de openingsrit van de Tour was Oliver Naesen op een achtste plaats. De Oost-Vlaming sprak na afloop over “een dagje kippenvel” en het feit dat zijn goede vriend Greg Van Avermaet vooraf met geen woord had gerept over zijn jacht op de bollentrui.


“Wat een ongelooflijke dag”, aldus Naesen in een eerste reactie na de finish. “Puur kippenvel. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in de Tour. Echt genieten was het.” De AG2R-Belg hield de hele etappe lang kopman Bardet uit de gevarenzone. “Wat goed lukte. Zowel op de Muur en de Bosberg, als op die langere kasseistrook. Daar was het overigens nodig, want het peloton scheurde. Voor hetzelfde geld loop je daar tijdverlies op.”

“Val zonder schrammetje”
In de finale mocht Naesen zijn ding doen. “Achter mij is Groenewegen met een pak anderen ten val gekomen, maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik hoorde het pas achteraf. Helaas waren ook Romain (Bardet, red) en Mickaël (Cherel) erbij betrokken, maar ze zijn allebei zonder schrammetje over de finish gereden. Dat is een extra meevaller. Op naar de ploegentijdrit, morgen. Daarin wordt het mijn taak om zo hard mogelijk te fietsen, weliswaar zonder iemand eraf te rijden. Doel is om zo lang mogelijk met acht te blijven.”

Opmerkelijk: Naesen en Van Avermaet zijn goede vrienden en vaste trainingspartners, maar over zijn ambities voor de bergtrui had de Olympische kampioen met geen woord gerept tegen de voormalige Belgische kampioen. “Dat heeft hij dus allemaal achter mijn rug geregeld”, grapte Naesen. “Maar het is wel straf wat hij doet. Alle respect. Probeer maar eens op het podium van de Tour te geraken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.