Olympia’s 3M Tour wil nieuwe datum en leeftijdsbeperking
foto: Marcel Koch
maandag 18 mei 2015 om 10:55

Olympia’s 3M Tour wil nieuwe datum en leeftijdsbeperking

Olympia’s 3M Tour is gisteren geëindigd en vandaag beginnen al de voorbereidingen voor de editie van 2016. De nieuwe organisatie die de oudste rittenkoers van Nederland dit jaar van een ondergang redde, wil een aantal wijzigingen doorvoeren, waaronder een nieuwe datum. Dat verzoek moet volgende week al worden ingediend bij KNWU en de mondiale bond UCI.

Organisatoren Danielle Lissenberg-Bekkering en Thijs Rondhuis willen bij voorkeur de wedstrijd verplaatsen naar september. “We willen de wedstrijd gaan verplaatsen naar later in het jaar”, zegt Rondhuis in de WielerFlits Podcast. “De week waarin we nu zitten is heel erg druk op de kalender met de Fleche du Sud, Tour de Berlin en nog een etappekoers in Ierland. En daar omheen is het sowieso al een drukke periode voor ploegen. We kijken nu naar de tweede of derde week van september, dan kom je een aantal weken voor het wereldkampioenschap te zitten. Dat kan voor nationale selecties een prachtige voorbereidingswedstrijd op het WK voor beloften zijn. Daarmee keer je terug naar de oude kernwaarde van Olympia’s Tour.”

Ook staat de invoering vast van een leeftijdsbeperking met ingang vanaf volgens jaar. “Onder 23 of onder 25 jaar, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar onder 23 jaar omdat dat een officiële UCI-categorie is. Welke categorie het uiteindelijk gaat worden, moeten we nog bespreken.”

De eindoverwinning in Olympia’s 3M Tour ging gisteren voor de derde keer in de geschiedenis naar Jetse Bol van Join-S | De Rijke.

Beluister hier het fragment met Thijs Rondhuis in de WielerFlits Podcast. (vanaf 12:57)

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2015 10:57
Die leeftijdsbeperking vind ik een heel goed idee. Waar deze koers voor talenten hoort te zijn winnen nu vooral renners die nooit echt hebben kunnen doorbreken, maar wel al ouder en dus verder zijn dan de meeste jonge talenten.
18 mei 2015 11:05
Beide punten vind ik een goede zet.

Laat de wedstrijd een podium zijn waarin jonge knullen kunnen strijden met leeftijdsgenoten.
Deze editie werd gekenmerkt door de overmacht van mannen die al reeds enkele jaren als prof hebben rond gereden, of al jaren aan de top rondrijden in het continentale cirquit.

Een Jonge veelbelovende renners zoals vorig jaar André Looij, of dit jaar Peter Lenderink die als 17 of 18 jarige net over komt van de junioren moet in deze wedstrijd zijn kansen kunnen krijgen en niet geconfronteerd worden met mannen als Stroetinga, Bol en Vermeulen die al vele jaren ouder en veel meer gepokt en gemazeld zijn.

Vrijwel al onze continentale ploegen en ook club teams rijden ook diverse wedstrijden in het buitenland waar ze ook met oudere renners worden geconfronteerd.

Laat deze wedstrijd een platform en een podium zijn voor die jonge gasten die een mooie kans verdienen.
Met enkele nationale selecties in de line up zal het deelnemersveld niet onder doen voor dat van afgelopen jaren.

Daarnaast ben ik bovendien voorstander van de terugkeer van een echte Limburg rit en een verzwaring van de dit jaar tegenvallende kasseien rit.
18 mei 2015 11:27
Wat zonde voor een talent als 'Onze Wim' Stroetinga. :)
18 mei 2015 12:20
Nu moet ik zeggen dat het aantal Nederlandse Meerdaagse UCI-wedstrijden niet echt overhoudt... Er moeten ook gewoon Nederlandse 2.2 / 2.1 wedstrijden zijn waar de continentale top van Nederland zich kan meten over meerdere dagen. Inclusief een Bol/Stoetinga/Vermeltfoort/Vermeulen. Ster ZLM is denk ik de enige andere wedstrijd in die categorie.... Beetje Karig.
18 mei 2015 12:32
Ze zouden de wedstrijd misschien beter met landenteams kunnen afwerken. Selecties van USA, Australie etc hebben écht wat toe te voegen itt Kanjers voor Kanjers of de Noordelijke Wielervereniging
18 mei 2015 14:40
Ronde van de toekomst is toch wel de wedstrijd in september ter voorbereiding op WK beloftes
18 mei 2015 14:40
Leeftijdsbeperking een prima idee om zowel de oude garde enigszins buitenspel te zetten als de koers internationaler te kunnen maken en de machtige Zuid- en Oosteurpese blokken die in de toekomst de dienst zullen gaan uitmaken reeds in volle glorie op Hollandse bodem te kunnen zien gloreren!
18 mei 2015 20:10
Fiets?
18 mei 2015 21:05
Ze doen er alles aan om het de beste sprinter moeilijk te maken ;).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.