“Omega Pharma – Lotto aast op Kreuziger” (update)
woensdag 2 december 2009 om 15:02

“Omega Pharma – Lotto aast op Kreuziger” (update)

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Omega Pharma – Lotto een mondelinge overeenkomst met Roman Kreuziger. Het nummer negen van de afgelopen Tour ligt nog wel onder contract bij Liquigas, maar de Belgische ploeg zou bereid zijn een afkoopsom neer te leggen. Omega Pharma – Lotto zag enkele weken geleden Cadel Evans naar BMC vertrekken.

De 23-jarige Tsjech zou bij Lotto meer aanspraak kunnen maken op een vrije rol tijdens grote rondes. Bij Liquigas moest hij nog opboksen tegen mannen als Basso, Pelllizotti en Nibali, terwijl hij bij Lotto met enkel Van Den Broeck en Moreno waarschijnlijk meer kans maakt op het kopmanschap.

Update 15.02u
Bij Het Nieuwsblad heeft ploegleider Marc Sergeant ontkend dat er al een mondeling akkoord is. “We zijn op zoek naar een rondetalent voor 2011, dus is het logisch dat ik bij Kreuziger uitkom. Ik heb gelezen dat we met plezier enkele miljoenen voor hem zouden betalen, maar heb daar eens goed mee gelachen. Er is nog geen sprake van een akkoord. We hebben enige tijd geleden wel één keer gepraat, maar meer is er niet.

De manager van Kreuziger gaat zelfs nog een stap verder en zegt dat zijn renner zijn contract tot 2010 bij Liquigas gewoon eerbiedigt, meldt de krant ook nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.