Androni Giocattoli en Gazprom-Rusvelo niet naar Sibiu Tour
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 20 juli 2020 om 16:05

Androni Giocattoli en Gazprom-Rusvelo niet naar Sibiu Tour

Update Androni Giocattoli-Sidermec gaat niet van start in de Sibiu Cycling Tour, die donderdag begint. De ploeg van Gianni Savio zag af van deelname om gezondheidsrisico’s uit de weg te gaan, meldt de Italiaanse site Cicloweb. Ook Gazprom-RusVelo verschijnt niet aan het vertrek.

In de vorige drie edities van de Roemeense rittenkoers had Androni steeds de eindwinnaar in het team. Egan Bernal bezorgde de ploeg in 2017 de eindoverwinning, Iván Ramiro Sosa was in 2018 de beste en vorig seizoen scoorde de ProContinentale formatie zelfs een een-tweetje met Kevin Rivera en Daniel Muñoz. Maar nu laat de ploeg vanwege de risico’s van het coronavirus de ronde links liggen en verlegt zij haar focus op Strade Bianche, die voor 1 augustus op de kalender staat.

Eerder besloot ook Alpecin-Fenix al de wedstrijd te laten schieten. Normaal gezien zou kopman Mathieu van der Poel zijn seizoen hervatten in Roemenië, maar het team besloot, na samenspraak met de medische staf, om niet af te reizen naar de Sibiu Cycling Tour. Naast Androni Giocattoli en Alpecin-Fenix zag ook het Oostenrijkse Felbermayr-Simplon Wels al af van deelname, meldde Cicloweb nog.

De Sibiu Cycling Tour begint donderdag. De vierdaagse ronde duurt tot en met zondag. (Maandag 20 juli, 11.45 uur)


Update 12.05 uur – Ook Gazprom-Rusvelo trekt deelname in

De organisatie van de Sibiu Cycling Tour zag vanmiddag ook Gazprom-RusVelo zich terugtrekken voor de Roemeense ronde. De Russische ploeg kan niet deelnemen ‘vanwege restricties op de toegang van Russische burgers in Roemenië die nog steeds van kracht zijn’, meldt zij op haar social media. De ploeg reed vorig jaar Ildar Arslanov nog naar de vierde plaats in het algemeen klassement. (Maandag 20 juli, 12.05 uur)


Update 16.05 uur – Organisatie reageert op afzeggingen

De organisatie van de Sibiu Tour heeft op social media gereageerd op het nieuws dat Gazprom-Rusvelo afgezegd heeft. Het zou gaan om een misverstand. Volgens de Roemenen zijn de maatregelen niet op basis van nationaliteit, maar op basis van het land van vertrek. “Aangezien het team de hele maand in Italië is geweest, zijn zij vrij om Roemenië in te reizen”, klinkt het. De Italiaanse luchtvaartorganisatie zou de verkeerde informatie hebben gedeeld.

De Roemeense organisatie heeft alle deelnemende teams in een mail laten weten dat er echt alles aan gedaan wordt om de veiligheid van een ieder te garanderen, weet WielerFlits. Kijkend naar de UCI-richtlijnen (afgelasten als er per week meer dan 50 nieuwe besmettingen zijn per 100.000 inwoners) ziet de Sibiu Tour geen reden om de rittenkoers te annuleren. De regio Sibiu zat enkele dagen terug nog onder de 20 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.