Ook Ken Vanmarcke weg bij LottoNL-Jumbo
foto: ASO
maandag 30 november 2015 om 08:26

Ook Ken Vanmarcke weg bij LottoNL-Jumbo

Ploegleider Ken Vanmarcke moet vertrekken bij LottoNL-Jumbo. De broer van wielrenner Sep Vanmarcke krijgt net als Erik Dekker geen nieuw contract voor 2016, meldt De Telegraaf.

Vanmarcke is daarmee de derde coach die eind dit jaar het technische hart van de ploeg verlaat. Trainer Louis Delahaije maakte eerder al bekend zich terug te trekken uit het technisch management voor een klus bij de Nederlandse Triathlon Bond. Hij blijft wel enkele renners begeleiden en zodoende aan de ploeg verbonden.

Volgens De Telegraaf zou Vanmarcke volgend seizoen de overstap maken naar SEG Racing om daar naast Michiel Elijzen de rol van ploegleider te vervullen. Over de toekomstplannen van Dekker is nog niets bekend.

Nieuw in de LottoNL-Jumbo-ploegleiding is Addy Engels. Na onenigheid bij Giant-Alpecin zou Engels daar zijn doorlopende contract hebben afgekocht.

Update 16.30 uur

De overstap van Ken Vanmarcke naar SEG Racing is bevestigd. LottoNL-Jumbo-manager Richard Plugge feliciteert de Belg met de overstap naar de Nederladnse opleidingsformatie.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
30 november 2015 09:18
Tiens dat wist ik niet. Ze zouden beter het hele zooitje veranderen miskien of ben ik dan te revolutionair?
30 november 2015 09:42
Coach is volgens mij wat groot aangezet. Ken traint samen met Sep en krijgt daar klaarblijkelijk voor betaalt. Bij mijn weten heeft Ken nog nooit als ploegleider een koers begeleid of naast Sep andere renners gecoacht.

Hier een beter inkijkje in de relatie tussen Sep en Ken NOS filmpje
30 november 2015 09:42
Was die er trainer dan?
30 november 2015 09:49
Stagiair toch?

Ruzie in de gezelligste World Tour ploeg van NL?
30 november 2015 10:45
Engels onenigheid bij Giant, Dekker niet meer op één lijn met de rest van de ploegleiding, Delahaije (ook al zo'n vaste waarde) weg bij de ploeg, en nu ook Sep zijn persoonlijke trainingsmaatje weg... alles bijeen best veel onrust. Dat riekt een beetje naar strijd om de macht.
Ik ben benieuwd waar dit op uitdraait.
30 november 2015 10:59
Ken vanMarcke volgt wel een ploegleiderscursus volgens mij.
30 november 2015 11:40
En die belgische coach van vd broeck, hoe zit het daarmee?
30 november 2015 11:44
Volgens mij inderdaad gewoon een stagiair die nu een plekje heeft gevonden om een echte ploegleider te zijn.

En als er al een strijd om de macht is, heeft stagiair Vanmarcke daar echt niets mee te maken. Als je de macht wil grijpen doe je dat niet door een stagiair te ontslaan, net zo min als een gewone mecanicien of kok.

Dan rommelde het vorig jaar harder, toen volgens Het Nieuwsblad 10 personeelsleden in het voorjaar de ploeg verlieten, waaronder 6 mecaniciens.
30 november 2015 12:01
@Turtlehead waarom nou weer zo richting de Telegraaf? Hier nemen ze t net zo goed over... dus dan zie ok t verschil tussen beiden niet.
30 november 2015 12:01
Echt wat een onzin allemaal. Ken was alleen als stagiair bij de ploeg betrokken en heeft nu een baan aangeboden gekregen bij SEG. Louis is alleen gestopt als bestuurslid bij de ploeg maar blijft verder zijn werk als trainer gewoon doen, zijn taken in het bestuur worden overgenomen door Mathieu Heijboer. Alleen Erik Dekker gaat echt weg en word dus vervangen door Engels. Zo dramatisch is het dus allemaal niet.
30 november 2015 12:06
Het komt op mij een beetje over alsof ze de resultaten niet aan de renners maar aan de ploegleiders verwijten.
30 november 2015 12:08
@Linus: ik reageer op de bron die hier genoemd wordt. WF is voor mij altijd nog een forum, meer dan een journalistieke bron. Maar op zich heb je wel gelijk. Het nadeel van nieuws doorpluggen zonder duiding is dat je het herhaalt. Gelukkig zijn wij er voor de duiding, nietwaar? :)
30 november 2015 12:34
@Turtlehead klopt :)
30 november 2015 12:51
Benieuwd wat er is voorgevallen tussen Engels en Giant. En Sep heeft dat dus goed geregeld voor zijn broer: eerst een stageplek bij zijn ploeg en vervolgens een baan bij de ploeg van zijn management.
30 november 2015 13:00
In de gazet stond onlangs dat etixx hem wilde(Sep) maar hij vroeg teveel en wou alleen kopman zijn. Zowel Patrick Lefevre als ikzelf vind dat nog altijd een domme zet. Ik hoop voor TLJ dat hij eens goed uitpakt want zonder hulp zie ik hem niet ver komen. Ik wist niet dat hij een broer had binnen de ploeg.
30 november 2015 13:52
Bij "normaal" nieuws is het in de zomer komkommertijd. In de zomer zou dit bericht Wielerflits echter niet hebben gehaald.
30 november 2015 13:56
De stageplek van Ken Vanmarcke leek me eerder een manier om Sep te pleasen dan dat ze er echt iets aan zouden hebben. Ik kan me zo voorstellen dat Vanmarcke na dit seizoen andere (Belgische) oorden opzoekt, dus dan hebben ze Ken ook niet meer nodig.

Het meest interessante vind ik eigenlijk het uitkopen van het eigen contract van Engels, maar daar wijdt Kerckhoffs dan weer zo weinig mogelijk over uit. Hij legt liever de nadruk bij z'n grote vriend Zeeman die nu carte blanche heeft, een grotere nachtmerrie kan Kerckhoffs zich waarschijnlijk niet voorstellen.
30 november 2015 13:56
@zoetepap: wat meer ondersteuning zou voor Vanmarcke misschien soms best prettig zijn (al heeft hij weinig te klagen bij Lotto-Jumbo), maar naar het team waar Van Keirsbulck al op 150 km van de finish wordt opgebrand lijkt me ook een domme zet. Ze hebben daar Boonen, Stybar en Terpstra, dat is al te veel.
30 november 2015 14:02
het staat me bij, dat beide in het peloton rondreden, Sep en Ken

even opgezocht, jawel, beide bij Jong Vlaanderen
http://www.sport.be/tempo-teamrondevanbelgie/2009/nl/live/livestage.html?Stage_ID=622&Competition_ID=905

on topic:
denk ook dat Ken op voorspraak van Sep naar TLJ is gehaald, trainen ook veel samen, maar verder lijkt me dat TLJ er niet veel voordeel van heeft gehad
30 november 2015 14:02
Moet of gaat vertrekken?? Wezenlijk verschil toch? Telegraaf/Raymond Kerkhoffs: "moet vertrekken". Dit is de Telegraaf/Kerckhoffs benadering. Beetje "porren" en "stoken". Het zou ook kunnen dat hij een aanbieding van SEG heeft gehad om op een hoger niveau te acteren. Je had dus ook kunnen communiceren Ken Vanmarcke wordt ploegleider bij SEG, maar dat is niet de "stijl" van de krant. Bij de Telegraaf moeten er 35 journalisten uit, dat is wel zeker!
30 november 2015 14:04
Ik hoop dat sep nog heel wat jaren blijft bij TLJ, anders wordt het wel heel magertjes in het voorjaar..
30 november 2015 14:11
Wat wordt dit opgeblazen zeg!

Ken liep stage bij TLJ, zal vervolgens allicht nog wel eens hebben bijgesprongen naast zijn 'job' als broer-van. Essentie van het bericht lijkt me dus vooral, dat hij volgend jaar een echte baan krijgt. Wat misschien weer niet los gezien kan worden van de twee SEG-talenten die volgend jaar voor TLJ rijden.
30 november 2015 15:00
Dus Ken heeft gewoon promotie gekregen bij de nieuwe opleidingsploeg. Hij 'mag' proeven van het iets echtere werk. De essentie wordt hier nogal verkracht he :-)
30 november 2015 15:02
Geneuzel in de marge, jankkoppie Kerckhoffs op zijn best, tijd voor de omloop.
30 november 2015 15:11
@Der Roman; Het staat ons vrij te neuzelen in de interne keuken en te roeren. De Telegraaf houd ons scherp :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.