Ook Piepoli gepakt op CERA
maandag 6 oktober 2008 om 18:50

Ook Piepoli gepakt op CERA

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) maakte maandag bekend dat ook Leonardo Piepoli heeft gegeten van de verboden vrucht. Erg verrassend was het niet dat de Italiaan positief testte, want hij had al min of meer een verklaring afgelegd met de zin “Ik heb hetzelfde gedaan als Riccò.”

Riccò zou, in ruil voor strafvermindering, zijn ploeggenoot hebben verlinkt. Nu blijkt dat dat nogal overbodig was, aangezien Piepoli twee keer positief testte in de afgelopen Tour. Op 4 en 15 juli leverde hij een positieve plas in. Dit is enigzins opvallend gezien het feit dat hij op 14 juli de rit won waarin hij en Riccò het peloton aan gort reden. Als ritwinnaar moet hij toen wel gecontroleerd zijn, maar hij werd dus niet positief getest. Dit komt overeen met de bewering van Riccò, die al eerder aangaf dat hij eigenlijk elke etappe positief zou moeten zijn geweest.

Volgens L’Equipe wordt Piepoli vrijdag door het CONI gehoord, waarna hij naar alle waarschijnlijkheid eenzelfde straf opgelegd zal krijgen als de twee jaar die Riccò te horen kreeg. De nieuwe testen van het AFLD werpen dus duidelijk hun vruchten af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.