Opent Jumbo-Visma vandaag weer de aanval? “Zal de koers moeten uitwijzen”
foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 13:00

Opent Jumbo-Visma vandaag weer de aanval? “Zal de koers moeten uitwijzen”

Jumbo-Visma wist de Tour de France al op de vijfde dag op zijn kop te zetten. Kopman Jonas Vingegaard pakte aan de streep in Laruns een minuut op zijn grote uitdager Tadej Pogacar. Is dit een voorbode voor de rit van vandaag, over de Col du Tourmalet, naar Cauterets?

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de start van de zesde etappe trok WielerFlits naar de ploegbus van Jumbo-Visma om sportief manager Merijn Zeeman aan de tand te voelen. Is de Nederlandse formatie vandaag weer iets van plan? “Dat zal de koers moeten uitwijzen. Wielrennen is ook een kwestie van aanvoelen. Van hoe goed de tegenstand is”, laat Zeeman niet in zijn kaarten kijken.

Maar: “Als het moment daar is, zullen we het zeker doen.” Denkt Jumbo-Visma nu al aan het veroveren van de gele trui? “We willen in Parijs in het geel staan”, reageert Zeeman kort maar krachtig.

Kopman Vingegaard staat momenteel tweede in het klassement. Zijn achterstand op leider Jai Hindley bedraagt 47 seconden, maar zijn voorsprong op zijn grootste concurrent Pogacar is al opgelopen naar de 53 seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.