Oscar Gatto sprint naar  zege in Dwars door Vlaanderen
woensdag 20 maart 2013 om 16:36

Oscar Gatto sprint naar zege in Dwars door Vlaanderen

Oscar Gatto

foto: Sirotti

Oscar Gatto heeft Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Italiaan van Vini Fantini sprong in extremis nog over de ontsnapte Voeckler heen en haalde het nipt tot op de streep. Borut Bozic werd tweede, Matthew Hayman derde.

In wederom barre weersomstandigheden regende het demarrages vanuit het vertrek. Dit resulteerde in een sterke kopgroep met onder meer Gert Steegmans en Mathew Hayman. Het was de Australiër die het kort na de Oude Kwaremont alleen probeerde en niet veel later aansluiting kreeg van de sterke Stijn Vandenbergh. Kort na de Paterberg kwam het echter tot een hergroepering vooraan met grote namen als Maxim Iglinsky, Voeckler, Gatto en Brits kampioen Stannard.

Daarachter vormde zich eveneens een sterke groep met uittredend winnaar Niki Terpstra, Thomas en Leukemans. In de afzink van de Nokereberg – de laatste van dertien hellingen – was het Thomas Voeckler die op kousenvoeten wegreed. Door de twijfel bij de anderen reed de Fransman in een mum van tijd een voorsprong van zo’n tien seconden bijeen.

Daarachter was het de oersterke Ian Stannard die zijn status als achtervolger waarmaakte. De lepe Gatto maakte dankbaar gebruik van de inspanningen en remonteerde de compleet stilgevallen Voeckler in de laatste honderd meter.

Dwars door Vlaanderen 2013 (1.HC)
Roeselare-Waregem (200 km)
1. Oscar Gatto (Italië/Vini Fantini)
2. Borut Bozic (Slovenië/Astana)
3. Mathew Hayman (Australië/Team Sky)
4. Mirko Selvaggi (Italië/Vacansoleil-DCM)
5. Thomas Voeckler (Frankrijk/ Team Europcar)
6. Nikolas Maes (België/Omega Pharma-Quickstep)
7. Jens Keukeleire (België/Orica-GreenEdge)
8. Maxim Iglinsky (Kazachstan/Team Astana)
9. Ian Stannard (Groot-Brittannië/Team Sky)
10. Stijn Vandenbergh (België/Omega Pharma-Quickstep)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.