Óscar Rodriguez: “Volgend jaar ben ik geen kopman in een grote ronde”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 november 2019 om 19:40

Óscar Rodriguez: “Volgend jaar ben ik geen kopman in een grote ronde”

Óscar Rodriguez debuteert volgend jaar in de WorldTour bij Astana. De 24-jarige Spanjaard heeft die transfer verdiend na drie succesvolle jaren bij Euskadi-Murias, met als hoogtepunt zijn ritwinst tijdens de Vuelta a España 2018. “In het team hebben ze vertrouwen in mij, dus we zullen zien”, zegt hij over een mogelijke rol als kopman bij Astana.

Rodriguez wil nog niet te veel praten over een mogelijke hoofdrol van hem in grote rondes. “Dat hangt heel erg van mij zelf af”, aldus de Bask tegen AS. Aan het kopmanschap denkt hij dan ook niet. “Voor volgend jaar natuurlijk nog niet, omdat er veel leiders zijn waarvoor ik voor zal werken. Ik wil vooral proberen om veel te leren, ik wil alles in mij opnemen, alles zien, alles horen en aandachtig zijn voor de details.”

Na drie jaar Euskadi-Murias wil Rodriguez de Spaanse ploeg bedanken. “Zij waren heel belangrijk voor mij. Als amateur besloot ik om wielrenner te worden en bij Murias kon ik mij op een perfecte manier ontwikkelen. Ze hebben mij vrijheid gegeven toen ik dat nodig had, ze hebben altijd gedacht aan vooruitgang en ik ben daar echt wielrenner geworden”, aldus de klimmer. “Ik heb echt een stap vooruit gezet afgelopen seizoen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog groei naar het niveau dat ik nu nog niet heb.”

Wel stopt Euskadi-Murias na dit seizoen. “Dat had ik niet verwacht”, zegt Rodriguez. “Het is heel jammer, want er zijn talenten in de ploeg die mogelijk geen nieuw team kunnen vinden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.