Ouders Laurens Sweeck woedend op KBWB en media

donderdag 6 augustus 2015 om 10:38
Ouders Laurens Sweeck woedend op KBWB en media

De ouders van Laurens Sweeck hebben in een uitgebreide brief op de website van hun koersende zoons gereageerd op de geseponeerde dopingzaak. Sweeck kreeg twee dagen geleden te horen dat de zaak tegen hem nietig werd verklaard door de KBWB en zijn ouders zijn niet te spreken over de gang van zaken.

In de brief, die in zijn volledigheid is te lezen op de website van de gebroeders Sweeck, doen zijn ouders hun beklag over de manier waarop de zaak door zowel KBWB als de media is behandeld. Er wordt gesproken van een ‘hel’. “De mediaheisa barstte los, overal lazen en hoorden we beschuldigende verhalen waar we zelf totaal geen weet van hadden. De chaos in onze hoofden was niet meer te overzien… Tijd en behoefte om te eten of te slapen was er die week niet meer. Het werd een constante in- en uitloop van iedereen die begaan was met Laurens of een niet-aflatende interesse had in het “dopingdossier” van Laurens Sweeck”, leest de brief.

De kwestie rondom Sweeck ging over het gebruik van het middel Vaminolact, een babymedicijn. Het middel staat niet op de dopinglijst, maar mag ook niet ingespoten worden. Volgens Sweeck heeft hij de Valominact enkel oraal tot zich genomen.

Dit artikel delen:

21 Reacties

xistnc 6 augustus 2015 om 10:43

Is er een Vlaamse variant van het gezegde ‘als je geschoren wordt, moet je stil zitten’?

Grote Meneer Terpstra 6 augustus 2015 om 10:45

@xistnc
Als ge geschoren wordt, moet ge stilzitten

FondriestTF3 6 augustus 2015 om 10:46

Ze hebben in ieder geval niet de moeite genomen om uit te leggen waarom een gezonde sporter de behoefte heeft om een babymedicijn in te nemen op advies van een dokter waarvan je weet dat er een smetje op die man rust (zacht gezegd).

Maar nee, gewoon lekker wild om je heen slaan mensen. Hunnie hebben het gedaan.

IljoKeisseFan 6 augustus 2015 om 10:54

Waarom krijgen deze mensen een podium? Laat ze lekker aan het werk blijven in hun lokale bakker/kapperszaak..

Marszzz 6 augustus 2015 om 11:09

Waarom zou je een (baby)medicijn tot je nemen als je niets mankeert? Dat dat wordt gedaan is al krom.

debarreman 6 augustus 2015 om 11:12

Bijzonder empatisch van de redactie van Wielerflits om dit bericht te plaatsen. Misschien in een nieuwe rubriek “Privé” of “Emo-berichten”.
Relevantie van dit bericht ontgaat mij in het geheel.

Rode Lantaarn 6 augustus 2015 om 11:24

Wellicht zou uitleggen hoe het komt dat zo’n raar medicijn in je bloed terecht komt meer doen om je goodwill te verbeteren.
En dat je als volwassen renner je ouders voor je laat opkomen is ook behoorlijk triest. (Misschien vandaar dat babymedicijn.)

Thoin 6 augustus 2015 om 11:38

Laat ons wel duidelijk zijn, alles wat Bart Wellens, Van Avermaet, Sweeck en andere Meeuwsens ingenomen zouden hebben was allemaal legaal en stond niet op de dopinglijst, enkel de sportdokter was niet vies van gesjoemel, dus ze hadden het beter kunnen laten koelen zonder blazen want heel dit gedoe was een maat voor niks…

tricoloor 6 augustus 2015 om 11:41

Laat ik voorop stellen dat ik het vreemd vind om dat medicijn te gebruiken, ongeacht hoe je het gebruikt hebt. Als je net 21 bent (ik weet zijn leeftijd niet zeker) maakt deze storm die er over je heen komt natuurlijk wel een flinke indruk, ik snap dan ook dat de ouders kwetst en boos zijn, ondanks dat dit natuurlijk zijn eigen schuld is.
Dus ik zou pleiten voor wat meer respect voor de mens, zeker als er blijkbaar geen doping overtreding is. Je hoeft van mij geen fan te worden van de renner Sweeck dat zal ook bij mij wat tijd kosten, maar deze reactie is heel goed te begrijpen.

achtpuntzes 6 augustus 2015 om 12:56

non-nieuws. wat boeit het wat zijn ouders er van vinden? krijgen we straks bij elke dopingzaak een nieuwsbericht over wat paps en mams er van vinden? dit bedoel ik dus met story-prive achtige berichtgeving.
verder eigen schuld, dikke bult. je moet met je poten afblijven van medicijnen die niet voor jou bedoeld zijn, ongeacht of het nu wel of geen doping is.

Orakel 6 augustus 2015 om 13:00

Dat er nog steeds mensen deze renners verdedigen. Ieder aminozuur dat in Vaminolact zit, zit ook gewoon in een bus weiproteine. Wanneer je de aminozuren oraal inneemt, dan neem je whey isolaat bijvoorbeeld. Wanneer je een aminozuren via de bloedbaan wilt inbrengen, dan heb je een medicijn nodig (doping).

Dat het juridisch niet bewezen is, maakt de versie van de renners nog niet plausibel.

Oordeel zelf: bekijk het etiket en de aminozuren van Vaminolact en leg het naast het etiket van een whey isolaat naar keuze.

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h09570.pdf

Binda 6 augustus 2015 om 13:05

Wat een gezeur over Vaminolact. Het gaat hier gewoon over de geavanceerde versie van babyvoeding. Hij had inderdaad goedkoper Whey-proteine kunnen nemen, dat is een financiele kwestie en geen dopingissue. Wat mij betreft geen enkel smetje op deze man, al was het maar dat Vaminolact ook parenteraal nauwelijks tot prestatieverbetering kan leiden.

achtpuntzes 6 augustus 2015 om 13:12

-Vaminolact behoort tot de parenterale voeding en wordt dus toegediend via de bloedbaan.
-Vaminolact zorgt voor dekking van de behoefte aan bouwstenen voor de aanmaak van eiwitten (aminozuren) bij kinderen wanneer voeding via de mond (oraal) onmogelijk, onvoldoende of ongewenst is.
Sweenck behoort niet tot de doelgroep van dit medicijn, en gebruikt het ook nog eens op een verkeerde manier. en heeft de familie Sweenck nu iets geleerd? welnee, het is allemaal niet de schuld van Laurens, vinden ze. ik hou mijn hart vast voor de toekomst van deze jongen.

Roberto 6 augustus 2015 om 15:06

Geef anderen maar de schuld ja, want het is volstrekt normaal om babymedicijnen te nemen. Niks aan de hand, gewoon doorlopen, kuch.

schipperaar 6 augustus 2015 om 16:14

Krijgt waarschijnlijk nooit een baard.

Marakus 6 augustus 2015 om 16:19

@Thoin, het middel zelf is niet verboden nee maar als het ingenomen wordt zoals bedoeld dan is het wel wel verboden… en wat inmiddels wel duidelijk is geworden is dat het middel drinken ronduit belachelijk is omdat dit totaal niets toevoegt. Denken dat hier en met de betrokken renners niks mis is vind ik behoorlijk naïef! Never the less ben en blijf ik fan hoor van Van Avermaet!

Koel 6 augustus 2015 om 17:18

Laurens Sweeck, wereldberoemd in Belgie, injecteerde niet, maar kreeg het met de paplepel ingegoten….

achtpuntzes 6 augustus 2015 om 18:25

ik vind het toch gewoon doping. spuit jezelf vol met dit spul, hoef je een stuk minder te eten, omdat je toch behoorlijk wat bouwstenen in je lichaam pompt, lekker afvallen en toch fijn herstellen van de koers.

Geraint 6 augustus 2015 om 20:04

@achtpuntzes: Ah nu snap ik waarom onze kleinste zo weinig eet en 's nachts met een brede glimlach turnoefeningen zit te doen in zijn bed. ;)

Ach het is spijtig en dom dat die renners met zoiets bezig zijn zonder dat het waarschijnlijk het minste effect heeft. En vooral zo goedgelovig zijn. Maar we moeten het nu ook niet erger maken dan het is.

titanio82 6 augustus 2015 om 20:41

Elke toekomstige podiumplek van Laurens Sweeck bekijk je toch met een schuin oog. De risee van het wielercrossen…. Oh wacht het is Belgie. Eens kijken of volksmenner Wuyts er nog met één woord over zal reppen.

schipperaar 6 augustus 2015 om 22:55

@geraint
Niet al1 spijtig en dom maar vooral naief, dokters die liever een voorschrift schrijven ipv te zeggen drink gewoon 3 glazen melk per dag.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair