Overlevende Theuns: “Gelukkig koos het peloton een rustige dag”
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2019 om 10:08

Overlevende Theuns: “Gelukkig koos het peloton een rustige dag”

Edward Theuns heeft weliswaar nog altijd last van de gevolgen van zijn valpartij in de individuele tijdrit, maar is wel blij dat hij de eerstvolgende etappe tot een goed einde bracht. Als 163e kwam hij gisteren over de streep in Urdax-Dantxarinea.

Theuns kwam dinsdag ten val in de slotkilometers van de individuele tijdrit naar Pau tijdens de Vuelta a España. Daarbij blesseerde hij zijn linkerschouder en na afloop werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek. Daar bleek dat hij geen breuken overgehouden had aan zijn valpartij. “Ik hoop dat ik een goede nacht heb en morgen kan starten en overleven.”

In de etappe naar Urdax-Dantxarinea hield hij weliswaar alleen Shane Archbold, Sam Bennett en Michael Storer achter zich in de daguitslag, maar hij was blij dat hij de finish had gehaald. “Mijn linkerhand deed best pijn en ik had door de klap links ook last bij het ademen, maar anderzijds had ik het geluk dat het peloton voor een rustige dag koos”, liet hij weten aan Het Nieuwsblad.

De komende dagen is het vooral aan de aanvallers en de klimmers in de Vuelta met aankomsten op Los Machucos, Santuario del Acebo en de Alto de la Cubilla. De Belgische renner van Trek-Segafredo hoopt dan ook dat hij hersteld is voor de zeventiende etappe naar Guadalajara als er weer kansen liggen voor de sprinters, gaf hij nog mee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.