Oververmoeidheid nekt Martijn Maaskant in Turkije
dinsdag 29 april 2014 om 20:00

Oververmoeidheid nekt Martijn Maaskant in Turkije

Martijn Maaskant

foto: Sirotti

Martijn Maaskant heeft de Ronde van Turkije vroegtijdig moeten verlaten vanwege oververmoeidheid. De 30-jarige renner van UnitedHealtcare moest al vroeg in de koninginnenrit het peloton laten lopen. “Ik voelde het al een beetje aankomen. Ik was al niet helemaal fit naar Turkije gekomen”, klonk het na de finish.

“In de eerste twee vlakke etappes hoopte ik er een beetje door te komen. Vandaag wilde ik aanklampen. In de hoop om in het peloton over de eerste twee bergen te komen. Maar er werd al gelijk verschrikkelijk hard gekoerst. In de eerste tachtig kilometer ging het volle bak. Dan weet je dat het lastig gaat worden. Toen ik gelost werd, ben ik afgestapt. Blijven achtervolgen heeft weinig zin. In een rit als deze kom je dan buiten tijd over de finish”, zei Maaskant.

Een aantoonbare oorzaak voor zijn fysieke ongemak heeft Maaskant nog niet gevonden. “Ik weet niet waar het door komt. Al heb ik een druk koersprogramma gehad. Misschien ben ik wat oververmoeid.”

“Hij is al tijdje niet zo goed in conditie”, laat Hendrik Redant, ploegleider van UnitedHealtcare, weten. “Dat is begonnen net na Parijs-Roubaix. In die wedstrijd was hij nog heel behoorlijk. Misschien was het een eenmalige opleving. Want ook in de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl werd hij steeds direct gelost. Om echt af te stappen moet het wel slecht gaan. Ik ga hem nu aanraden om toch nog eens alles te laten controleren. Dat heb ik hem ook al een paar weken geleden gezegd. Toen bleek het niets te zijn. Hij heeft nu een rustperiode. Pas eind mei, in Noorwegen, moet hij weer rijden. Hij heeft dus nog even de tijd om terug in orde te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.