Paddestraat en Lippenhovestraat niet in parcours Ronde van Vlaanderen 2023
De passage over de Lippenhovestraat in de Ronde 2022 - foto: Cor Vos
vrijdag 20 januari 2023 om 10:04

Paddestraat en Lippenhovestraat niet in parcours Ronde van Vlaanderen 2023

De Ronde van Vlaanderen zal dit jaar niet over de Paddestraat en de Lippenhovestraat trekken. Hoewel het officiële parcours van de Vlaamse Hoogmis nog niet gepresenteerd is, weet Zottegem al dat hun kasseistroken ontbreken in de editie van 2023. “Als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Brecht Cassiman (schepen van Sport) bij Sporza.

Omdat de Ronde van Vlaanderen dit jaar van start gaat in Brugge, en niet in Antwerpen, zal het parcours aangepast worden. Zottegem zal niet worden aangedaan op weg naar de finish in Oudenaarde. Tot ongenoegen van de politiek in Zottegem. “De voorbije jaren waren wij steevast ‘Dorp van de Ronde’ en dit met heel veel plezier. De finale van de Ronde van Vlaanderen brak toch veelal open op deze kasseistroken”, aldus Cassiman.

Dat ‘Vlaanderens Mooiste’ niet naar Zottegem trekt, ging al rond binnen het stadsbestuur. “Uiteindelijk hebben wij contact gehad met organisator Flanders Classics die ons dit gerucht spijtig genoeg bevestigde. De start in Brugge zou de reden zijn. Men moet zo een aantal kilometers maken in West-Vlaanderen waardoor er geen boog naar Zottegem meer mogelijk was”, zegt de schepen van Sport.

“In 2024 ligt de start weer in Antwerpen. Wij blijven zeker openstaan voor een nieuwe doortocht doorheen Zottegem. We willen de iconen die de kasseistroken van de Lippenhovestraat en Paddestraat stilaan worden, graag opnieuw in de Ronde van Vlaanderen”, houdt Cassiman vol. Later dat jaar organiseert Zottegem ook het BK wielrennen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.