Parcours Critérium du Dauphiné ondergaat wijziging
Evenepoel is een van de favorieten voor de eindzege in de Dauphiné - foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 08:37

Parcours Critérium du Dauphiné ondergaat wijziging

Het parcours van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné is aangepast. Vanwege wegwerkzaamheden zijn de Col des Aravis en Col de la Colombière uit de route gehaald. Hier is de Col de la Ramaz voor teruggekomen.

Rit zeven van het Critérium du Dauphiné gaat nog altijd van start in Albertville. Vanuit het vertrek rijden de renners meteen naar de Col des Saisies (9,4 km aan 6,6%), zoals gepland. In plaats van de Col des Aravis (6,9 km aan 6,9%) en Col de la Colombière (11,6 km aan 5,8%) volgt nu echter een wat gemakkelijkere tussenfase, zonder hellingen. Na een kleine tachtig kilometer koers gaat het wel weer over de Côte d’Arâches (6,1 km aan 7,1%), die ook in de originele route zat.

De Côte d’Arâches was oorspronkelijk de laatste helling voor de steile slotklim (10 km aan 9,3%) naar wintersportdorp Samoëns 1600. Nu is echter de Col de la Ramaz (13,9 km aan 7,1%) nog tussen deze twee beklimmingen ingevoegd. Dit maakt de finale van de etappe juist wat zwaarder.

De organisatie van het Critérium du Dauphiné gaat van 2 tot en met 9 juni op zoek naar een opvolger van Jonas Vingegaard. De Deen van Visma | Lease a Bike zal zijn titel vermoedelijk niet verdedigen, aangezien hij nog in opbouw is na zijn val in de Ronde van het Baskenland. Remco Evenepoel en Primoz Roglic staan wel aan de start.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.