Remco Evenepoel en Primoz Roglic maken rentree in Critérium du Dauphiné
Foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 13:59

Remco Evenepoel en Primoz Roglic maken rentree in Critérium du Dauphiné

Remco Evenepoel en Primoz Roglic zullen in juni allebei hun opwachting maken in het Critérium du Dauphiné. Dat hebben de organisatoren van de rittenkoers bekendgemaakt. De grote ontbrekende naam is natuurlijk Jonas Vingegaard.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Beide kemphanen kwamen – logischerwijs – niet meer in actie sinds hun horrorcrash in de Ronde van het Baskenland, die dateert van 4 april. Er was al de verwachting dat de twee de Dauphiné zouden meepikken als laatste voorbereiding voor de Tour de France, maar bij deze is dat door de organisatoren bevestigd.

Ook renners als Sepp Kuss (Visma | Lease a Bike), Juan Ayuso (UAE Emirates), Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers), Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), David Gaudu (Groupama-FDJ), Guillaume Martin (Cofidis), Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) en Felix Gall (Decathlon AG2R) worden door de organisatoren bij de grote namen op de voorlopige startlijst genoemd. Titelverdediger Jonas Vingegaard ontbreekt.

Evenepoel en Roglic waren er – net als de nog zwaarder getroffen Vingegaard – allebei slecht aan toe na de massale valpartij in het Baskenland. De Belg brak zijn schouderblad en sleutelbeen, terwijl de Sloveen er vooral schaadwonden en kneuzingen aan overhield.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.