Parcours WK Veldrijden supersnel
dinsdag 13 november 2012 om 23:57

Parcours WK Veldrijden supersnel

veldrijden

foto: Jean-Pierre Casier

Het parcours van het WK veldrijden, waar begin februari de allereerste mondiale titelstrijd op Amerikaans grondgebied zal worden verreden, wordt door verschillende insiders betiteld als supersnel. Onder meer crosser Ben Berden en UCI-functionaris Philippe Mariën gebruikten al dergelijke superlatieven om het rondje in Louisville te beschrijven. De uitspraken werden verzameld door Velonews dat een kijkje nam in ‘The States’.

Afgelopen weekend vond er immers een cross plaats in Louisville over het WK-parcours. Ben Berden werd er tweede achter de Amerikaanse crosskampioen Jeremy Powers. “Het is supersnel, maar als het weer begin februari helemaal anders is, dan krijgen we een ander verhaal”, aldus de Vlaming, die niet onverdienstelijk meedraait in het Amerikaanse crosscircuit.

Ook Philippe Mariën liet zich enthousiast uit over het parcours. “Het is heel technisch en het einde is goed. Je kunt niet zeggen dat het anders is dan een Europese omloop. Je vindt nooit een parcours dat perfect is voor iedereen”, aldus de UCI-topman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.