Parcoursen WK 2014 in Ponferrada bekend
woensdag 16 november 2011 om 12:33

Parcoursen WK 2014 in Ponferrada bekend

La Revista Desde la Cuneta is de parcoursen van het wereldkampioenschap wielrennen 2014 in het Spaanse Ponferrada te weten gekomen. Voor de tijdrit pakt de organisatie uit met een apart concept, met zelfs een heuse col op het einde als scherprechter. Voor de wegrit is er gekozen voor een typisch concept, namelijk een lokale omloop met twee beklimmingen.

In de tijdrit zijn de eerste 25 kilometer na de start in Ponferrada relatief vlak. Daarna begint de aanloop van zo’n vijf kilometer vals plat naar de scherprechter van de tijdrit: de beklimming richting het skistation van Morredero. De streep ligt niet in het skistation zelf, maar wel halverwege, in San Cristóbal de Valdueza. De weg daarnaartoe loopt 9,5 kilometer lang op aan een gemiddelde van 5,9 %, met pentes waar het stijgingspercentage oploopt tot liefst 17%.

Opvallend is dat de organisatie aan de voet van de slotklim waarschijnlijk een box zal voorzien waar renners hun tijdritfiets zullen kunnen wisselen voor een gewoon exemplaar om de klim aan te vatten. “Dat wordt vergelijkbaar met de Formule 1, maar is in de wielersport nog nooit vertoond”, weet de organisatie.

bron: Revista Desde la Cuneta

De omloop voor de wegrit is 20 kilometer lang en zal dertien keer afgelegd moeten worden. Na zeven kilometer beginnen de renners aan de Alto de Montearenas, een klim van 5 kilometer aan 3,5%. Daarna volgt een korte afdaling en doemt al vrij snel de Alto de Compostilla op, die met zijn 1,1 kilometer aan 6% korter maar wel iets vinniger is dan de eerste klim. Na de top resten er nog enkel vier kilometer in vooral dalende lijn.

bron: Revista Desde la Cuneta

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.