Pascal Ackermann: “Extra gemotiveerd na Giro-successen”

woensdag 19 juni 2019 om 19:26
Pascal Ackermann: “Extra gemotiveerd na Giro-successen”

foto: Cor Vos

Na zijn succesvolle Giro d’Italia hervatte Pascal Ackermann vandaag in de Ronde van Slovenië de competitie. De Duitse kampioen bleek zijn eerste grote ronde goed te hebben verteerd, want in Rogaška Slatina spurtte hij meteen naar de zege.


“Dat was een lange sprint, al zeg ik het zelf! Ik zette aan met nog vijfhonderd meter te gaan omdat Mezgec op hoge snelheid van achteruit kwam, dus ik moest wel van ver gaan”, blikte Ackermann terug op de ploegsite van BORA-hansgrohe. “Ik ben blij dat ik als eerste over de finish kwam. Ik denk dat ik vrij goed kon herstellen van de Giro d’Italia en mijn successen in mijn eerste grote ronde zorgde voor wat extra motivatie.”

Ackermann slaagde erin goed over de beklimmingen te komen, die de renners voor de wielen geschoven kregen in de opener van de Sloveense rittenkoers. “Ik vermaakte me zelfs. Omdat we Michael Schwarzmann in de vlucht hadden, konden we het wat rustiger aan doen in het peloton. Maar de ploeg reed de hele tijd voorin om het tempo te bepalen. Ik ben erg blij met de prestaties van de jongens en wil ze bedanken voor hun harde werk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.