Pascal Ackermann: “Gisteren verknoeid, vandaag perfect”
foto: Sirotti
woensdag 17 oktober 2018 om 12:33

Pascal Ackermann: “Gisteren verknoeid, vandaag perfect”

Een hectische slotfase was het vandaag in de Gree-Tour of Guangxi, erkent ook de winnaar van de etappe Pascal Ackermann. “Vanwege de regen, maar ook omdat de laatste twee kilometer op een brede, rechte weg waren”, reageert de Duitse kampioen op de site van zijn ploeg BORA-hansgrohe.

In de sprint was Ackermann de Nederlanders Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen te snel af. De 24-jarige sprinter werd in de eerste etappe nog vierde. “Gisteren verknoeien we het een beetje, maar vandaag ging alles perfect”, zegt de renner die dit seizoen al negen zeges behaalde. “Er zijn hier heel veel sterke sprinters, dus je hebt ook een beetje geluk nodig om alles goed te krijgen. Vandaag had ik geluk, de juiste positie en ook goede benen.”

Weer in het ritme na lange reis
Ook sportief directeur Christian Pömer kijkt nog even terug naar de dag van gisteren. “We spraken vanmorgen over onze kleine fouten van dinsdag, maar nu hebben de jongens een perfecte prestatie neergezet.” Pömer vond het een indrukwekkende overwinning van Ackermann. “Ik denk dat hij zijn ritme vond na het reizen van de laatste dagen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2018 12:45
Staan Bora en Jumbo weer gelijk qua overwinningen dit jaar....
Qst 71, Sky, 41, Mts, 35, Boh, Tlj, FdJ 33
17 oktober 2018 20:36
FDJ toch ook stiekem veel binnen gehaald. Veel Franse koersen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.