Pascal Ackermann: “Mijn finish lag op de top van Qingxiu Mountain”

Door , zaterdag 19 oktober 2019 om 11:30
Pascal Ackermann: “Mijn finish lag op de top van Qingxiu Mountain”

Ackermann komt dansend over de finish - foto: Cor Vos

Derde keer goede keer voor Pascal Ackermann in de Tour of Guangxi. In Nanning overleefde hij de schifting op het laatste klimmetje en sprintte in de laatste rechte lijn de concurrentie vlot uit het wiel. “Eindelijk”, zuchtte hij. “De ontgoocheling was groot na de gemiste kansen van de voorbije dagen.”


“In de openingsrit was ik te nerveus en ik zette te vroeg aan. Gisteren werd ik door een concurrent (Bauhaus, red) bijna in de hekken gereden”, vertelde Ackermann in Nanning na de finish aan WielerFlits. “Zo miste ik twee kansen op ritwinst, terwijl we toch met dat doel naar Guangxi afreisden. Ik moet toegeven dat de ontgoocheling immens was.”

Vandaag wachtte een nieuwe opportuniteit, al was de Duitser daar zelf niet zo zeker van. “Ik wist niet of ik vijf keer die Qingxiu Mountain zou overleven. Het was ook zwaar. Maar mijn finish lag op de top van de laatste passage. Ik wist dat als ik deze goed verteerde, ik een reële kans had op de overwinning.”

Schachmann en Großschartner
Zo geschiedde. “Met dank aan de ploegmaats. Zij hebben hard gewerkt voor mij. Eenmaal over de top moest ik vooral Matteo Trentin in de gaten houden. Die rijdt hier al drie dagen met speels gemak rond en overleefde heel makkelijk. Maar in de sprint kon ik toch de maat nemen van de overgebleven concurrenten.”

Ackermann verstevigt zijn leidersplaats in het algemene klassement, maar daar ligt hij allerminst wakker van. “We hebben hier een goede Duitser en een goede Oostenrijker (doelt op Schachmann en Großschartner, red) die zich morgen kunnen onderscheiden. Ik zal blij zijn als ik voor die jongens iets kan betekenen na het werk dat ze vandaag voor mij opgeknapt hebben.”

Nog dit: voor de jongens van BORA-Hansgrohe staat na deze Tour of Guangxi nog geen vakantie op de agenda. “We hebben eerst nog een trainingskamp met de ploeg. Pas dan gaat de riem er even af”, besluit de 25-jarige sprinter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.