Pechvogel Gianni Moscon: “Hopen dat de vorm goed is voor de Giro d’Italia”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2019 om 12:23

Pechvogel Gianni Moscon: “Hopen dat de vorm goed is voor de Giro d’Italia”

Het jaar 2019 is vooralsnog niet het jaar van Gianni Moscon. De allrounder van Team Sky heeft door valpartijen en de gevolgen hiervan nog niet op het toppen van zijn kunnen gepresteerd en valt nu ook in zijn klassiekers wat tegen. “Geen paniek als de klassiekers tegenvallen, het seizoen is nog lang”, laat hij weten aan Cycling Weekly.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Ook vanuit zijn ploeg ligt er weinig druk op de huidige prestaties van de Italiaan. “We bekijken het dag voor dag. Ik test mezelf elke dag en probeer zo mijn conditie te verbeteren”, duidt hij op een voorzichtige terugkeer. “Ik ben te lang in de Tirreno-Adriatico gebleven, ik had eerst mijn lichaam wat meer rust moeten geven (na twee valpartijen in de UAE Tour, red.).”

Een goede prestatie in de overgebleven klassiekers zou mooi meegenomen zijn voor Moscon, maar zijn eerste echte doel is nu de Giro d’Italia. “Ik bouw langzaam op richting de Giro. Geen paniek als de klassiekers nu tegenvallen, het seizoen is nog lang. Als ik maar in vorm ben voor de Giro d’Italia”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.