Peter Sagan elfde: “Met een grote groep is samenwerken bijna onmogelijk”

zondag 7 april 2019 om 20:04
Peter Sagan elfde: “Met een grote groep is samenwerken bijna onmogelijk”

Oud-winnaar Peter Sagan kwam in de finale van de Ronde van Vlaanderen tekort. Op de klimmetjes stak hij er niet bovenuit en ook in de sprint (elfde) maakte de Slowaakse kampioen niet het verschil. “Het was best lastig. Elk jaar is anders, maar ik ben niet teleurgesteld”, zegt Sagan tegen Sporza.

“Het is een koers. De ene keer gaat het goed, de andere niet”, aldus de kopman van BORA-hansgrohe op zijn eigen manier. “Uiteindelijk was ik erbij, maar ik maakte een foutje bij de sprint. Zo is het nu eenmaal.”

Winnaar Alberto Bettiol is geen onbekende voor Sagan. “Hij groeit en is nog jong. Hij heeft veel ervaring opgedaan en reed heel sterk. Er was maar een renner met zo’n verschil op ons”, doelt hij op de coureur van EF Education First. De achtervolging op Bettiol kwam moeilijk op gang, zag ook Sagan. “Wil je een verschil maken, dan moet je in de aanval gaan met drie of vier renners. Dan kun je samenwerken om hem te pakken. Met een grote groep als deze is dat bijna onmogelijk. Er waren veel renners, er was tegenwind en als iemand aanvalt dan zijn er veel mensen om het dicht te rijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.