Peter Sagan: “Ik kon niet mee op de Poggio”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 9 augustus 2020 om 10:24

Peter Sagan: “Ik kon niet mee op de Poggio”

Vierde, dat was de uitslag van Peter Sagan in Milaan-San Remo. De Slowaak was niet in staat om Julian Alaphilippe en Wout van Aert te volgen op de Poggio, zo vertelde hij na de finish. “Ik steek nog niet in mijn beste vorm, maar voel me wel steeds beter worden.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sagan ging zaterdag op zoek naar zijn eerste zege in Milaan-San Remo, maar de drievoudig wereldkampioen kon niet mee op het beslissende moment. “Ik was niet goed genoeg om de aanval van Alaphilippe te volgen op de Poggio. We kwamen vervolgens een renner tekort in de achtervolging, anders hadden we wellicht een hergroepering gekregen.”

“Ik ben echter wel blij met een vierde plek. Ik finish uiteindelijk als tweede in de sprint achter Wout van Aert en Alaphilippe. Dit was gewoon het hoogst haalbare. Van Aert is een talentvolle renner en hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Hij laat zien terug te zijn na een verschrikkelijke valpartij in de Tour de France. Ik ben blij voor hem.”

“Mijn seizoen start pas echt in de Tour. Ik lig dan ook op schema”, zo vertelt Sagan. De renner van BORA-hansgrohe zal in aanloop naar de Tour nog deelnemen aan het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.