Petjegooier gaat zich aangeven: “Het is nu aan de vrouw om haar verhaal te doen”
foto: screenshot
maandag 8 april 2024 om 19:25

Petjegooier gaat zich aangeven: “Het is nu aan de vrouw om haar verhaal te doen”

De toeschouwer die zondag tijdens de solo van Mathieu van der Poel in Parijs-Roubaix met een wielerpetje gooide richting de wielen van de wereldkampioen, gaat zichzelf aangeven. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het leidde zondag tot veel verontwaardiging tijdens Parijs-Roubaix: op de kasseistrook van Mérignies à Avelin gooide de vrouw – op de beelden afgaande doelbewust – met een petje naar de wielen van de kopman van Alpecin-Deceuninck. Dit liep gelukkig met een sisser af. Van der Poel leek er zelfs niets van te merken en stoomde stoïcijns door, op weg naar de zege.

De vrouw was zondag op uitnodiging van een bedrijf aanwezig in een vip-tent vlak bij het parcours. “We organiseren die dag al 16 jaar”, laat Olivier Orlans van Eventor weten. “Die mensen hebben ons gezegd dat de vrouw zichzelf (bij de organisatie of politie, red.) zou aangeven.”

De vrouw zou naar verluidt een fan zijn van Van der Poel. Dit kan erop wijzen dat ze het petje niet met opzet heeft gegooid. “Maar als het moedwillig was, dan vinden we dat als organisatie uiteraard schandalig”, aldus Orlans. “Maar iedereen heeft het voordeel van de twijfel. Het is nu aan de vrouw in kwestie om haar verhaal te doen.”

Rennersvakbond onderneemt actie
De UNCP (Union Nationale des Cyclistes Professionnels), een Franse rennersvakbond die is aangesloten bij de CPA, gaat nu al maatregelen nemen. Omdat de wedstrijd plaatsvond op Franse bodem, zijn zij ervoor verantwoordelijk om de lokale autoriteiten in te lichten over het incident. “We gebruiken de nationale federaties om zulke zaken naar de rechter te brengen”, legt CPA-voorzitter Adam Hansen uit in gesprek met GCN.

“De CPA zelf kan dit niet doen, want we zijn een Zwitserse organisatie, maar onze leden, dus in dit geval de Franse associatie, kunnen een individu wel voor de rechter brengen. Zij doen aangifte bij de lokale autoriteiten, die een volledig onderzoek doen. We zullen deze persoon vinden. Dat is zeker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.