Phil Bauhaus spurt naar de zege in Coppa Bernocchi
foto: Cor Vos
zondag 15 september 2019 om 16:47

Phil Bauhaus spurt naar de zege in Coppa Bernocchi

De Coppa Bernocchi is een prooi geworden voor Phil Bauhaus. De Duitse spurter van Bahrain Merida bleek in Legnano rapper te zijn dan de Italianen Simone Consonni en Imerio Cima. Een valpartij in de laatste kilometer zorgde ervoor dat coureurs als Niccolo Bonifazio, Alberto Dainese en Manuel Belletti werden uitgeschakeld.

Europees kampioen Elia Viviani deed eveneens mee aan deze Italiaanse 1.1-wedstrijd, maar ook hij kwam niet aan sprinten toe. De coureur van Deceuninck-Quick-Step probeerde op een heel andere manier de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op dertig kilometer van de meet viel de Italiaan aan samen met Alexey Lutsenko en Giovanni Visconti, waarna de drie koplopers geruime tijd voor het peloton uitreden.

Pas in de laatste tien kilometer werden zijn weer tot de orde geroepen. Op dat moment werd duidelijk dat er om de zege gespurt ging worden, alhoewel Davide Baldaccini nog een verwoede poging deed om vooruit te blijven. In deze sprint was het Bauhaus die de snelste bleek te zijn. Het is de eerste zege van het seizoen voor de 25-jarige spurter.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.